x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Calcan gătit „pescărește” (rețetă de la Marea Neagră)

Calcan gătit „pescărește” (rețetă de la Marea Neagră)

22 Iun 2017   •   09:00
Calcan gătit „pescărește” (rețetă de la Marea Neagră)
Sursa foto: Jean Cazals/Photograph: Jean Cazals for the

Povești de vilegiatură și rețete de la malul mării, iată o ofertă irezistibilă pentru acest mijloc de Cireșar, căci cine n-ar vrea să fie, preț de-o masă de pește, pe-o terasă unde bate briza marină, să guste din nou sentimentul vacanțelor tihnite, în care toate grijile dispar imediat ce ai pășit pe nisipul fierbinte. Am fi putut să ne îndreptăm spre munte, să nu mai simțim în creștetul capului arșița (care abia începe să-și facă simțită supremația), dar am ales să fim rezidenți vremelnici ai Litoralului, năimind, la un popas de pescari, o zi blândă, cu toate ale peștelui...

Și dacă tot avem aceste trei ingrediente: mare, soare și nisip, să-l adăugăm și pe al patrulea, cel care ne-a adus aici aproape „trăgându-ne de nas”: un pește prăjit! Sau, mă rog, un calcan fript...

Vezi mai multe rețete AICI - Marea Carte de Bucate

Ai trebuință de: un calcan cam de un kilogram, 200 ml lapte, 100 g unt topit, o lămâie, pătrunjel verde.

.............

Citește continuarea AICI

×