x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar „Care este cel mai bun gin?” Întrebarea care va stârni dezbateri aprinse la orice masă!

„Care este cel mai bun gin?” Întrebarea care va stârni dezbateri aprinse la orice masă!

14 Iul 2022   •   12:36
„Care este cel mai bun gin?” Întrebarea care va stârni dezbateri aprinse la orice masă!

Deși se spune că gusturile nu se discută, atunci când se fac excepții de la această regulă, dezbaterile stârnite sunt cu adevărat savuroase! Din moment ce oamenii sunt diferiți, este normal ca fiecare persoană să aibă un alt punct de vedere mai ales atunci când vine vorba de preferințele personale.

De exemplu, dacă ești în compania prietenilor tăi, ai putea să pornești o dezbatere aprinsă întrebându-i care este cel mai bun gin pe care l-au gustat. Însă reacțiile declanșate nu ar trebui să surprindă pe nimeni având în vedere că nici specialiștii în domeniu nu au ajuns la un consens privind deținătorul primului loc în topul băuturilor pe bază de fructe de ienupăr.

 

Câte tipuri există?

 

Băuturile spirtoase care poartă denumirea de gin au o caracteristică în comun. Mai exact, este vorba despre faptul că toate au drept ingredient principal fructele de ienupăr, care sunt o aromă predominantă.

 

Luând în considerare acest aspect, există trei mari categorii. Iată care sunt acestea!

 

  1. De ienupăr. Fiind un sortiment care se găsește din ce în ce mai greu, acesta este preparat respectând rețeta tradițională. Conform acesteia, băutura este ținută în recipiente din terci fermentat de cereale până când procentajul de alcool se apropie de valoarea de 70%. Din acest punct, tăria va fi redistilată alături de alte fructe și ierburi aromatice.

 

  1. Distilat. Pentru a obține acest sortiment, alcoolul etilic este redistilat și îmbogățit cu fructe de ienupăr și alte ierburi aromate.

 

  1. Londonez. În majoritatea magazinelor, vei găsi această variantă, cunoscută și sub denumirea de London Dry Gin. În cazul acestuia, alcoolul etilic este redistilat alături de metanol. Totodată, cantitatea de îndulcitori adăugați nu trebuie să depășească valoarea de 0.1 gram per litru.

 

Care este cel mai bun gin?

 

În cele ce urmează, vei descoperi doar câteva sortimente care candidează la titlul de cea mai bună băutură din această categorie. Așadar, iată despre ce produse este vorba!

 

  • Bickens Premium Pink

Din categoria băuturilor distilate, această tărie ar putea fi asociată cu reprezentatele sexului frumos datorită aspectului roz. Cu toate acestea, oricine adoră varianta Bickens Pink Grapefruit mulțumită blendului de arome complexe și gustului catifelat și proaspăt.

 

  • Hendrick’s

Dacă îți întrebi prietenii care este cel mai bun brand de băuturi cu aromă de fructe de ienupăr pe care l-au gustat, Hendrick’s este un nume care va fi cu siguranță menționat. Compania scoțiană care îl produce, William Grant & Sons, este, de asemenea, renumită pentru sortimentele extraordinare de whisky pe care le oferă.

 

Încearcă această băutură și vei descoperi un gust inedit care se datorează atât infuziei tradiționale de fructe de ienupăr, cât și amestecului cu petale de trandafiri din Bulgaria, castraveților și altor 11 ierburi.

 

  • Harahorn

Nu trebuie uitată nici băutura produsă pe teritoriul Norvegiei, care a fost denumită atât după un masiv din această țară, cât și după un personaj din mitologia nordică. Gustul său senzațional se datorează, printre altele, ingredientelor pe care le conține. Acestea au fost culese din grădinile sălbatice ale Norvegiei, precum și din grădina proprie.

 

Iar lista nu se încheie aici. Alte sortimente de gin care candidează la acest titlu sunt The Botanist, Magura Zamfirei, Whitley Neil, Gordon’s, Bottega, Larios 12, Wembley, Monkey 47 și multe altele. Le găsești pe toate în colecția magazinului online BeiCeVrei, de unde le poți comanda pentru a descoperi care este varianta ta preferată!

×