x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Cârnaţi cu sos de roşii și ardei cu garnitură de broccoli

Cârnaţi cu sos de roşii și ardei cu garnitură de broccoli

05 Aug 2016   •   15:20
Cârnaţi cu sos de roşii și ardei cu garnitură de broccoli

Pentru această rețetă avem nevoie de următoarele ingrediente:

4 cârnaţi olteneşti, 300 g carne de porc, 5 roşii, un kilogram broccoli, o lingură de pastă de tomate, 3 căţei de usturoi, doi ardei graşi, o ceapă, ulei de floarea-soarelui, sare, mărar, cartofi

 

Broccoli se rupe in bucheţele, se spală şi se pune la fiert in apă cu sare. Se scoate din apă şi se aşază intr-o strecurătoare.

Cărnaţii se taie in bucăţi mai mici şi se pun intr-un castron. Carnea de porc se taie in cuburi şi se prăjeşte intr-o cratiţă cu ulei de floarea-soarelui.

Se adaugă şi cărnaţii, se prăjesc căteva minute, apoi se scoate totul şi se pune intr-un castron.

In cratiţă se pune ceapa, usturoiul şi ardeiul tocaţi mărunt, se adaugă roşiile tăiate in cubuleţe şi pasta de tomate.

Se fierbe timp de zece minute la foc iute, se adaugă carnea şi cărnaţii şi se lasă să mai fiarbă timp de 20 de minute.

Dacă este nevoie, se adaugă un pahar de apă. Se presară mărar tocat şi se serveşte alături de bucheţelele de broccoli.

La sos se mai pot adăuga şi felii de cartofi fierţi in prealabil sau spaghete ori alte paste.

×