x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Cârnatul de 120 de metri

Cârnatul de 120 de metri

de Veronica Bectas    |    24 Oct 2011   •   21:00

Duminica, 23 octombrie, in cadrul unui Oktoberfest, la Alba Iulia a fost preparat si gatit pe un gratar special un carnat lung de 120 de metri. Cel mai lung car­nat din Transilvania, dupa cum sus­tin organizatorii, a avut o greu­tate de peste 40 de kilogra­me si a fost prajit pe un grilaj spe­cial dublu. Pentru prepararea lui s-au folosit 45 de kilograme de carne de porc si condimente: sare, boia, piper si usturoi. Din carnat s-au oferit 500 de portii celor care au asistat la eveniment. Participantii au putut asis­ta apoi la un program de cantece si dansuri populare. In cadrul festivalului a avut loc si un targ de produse traditionale.

×
Subiecte în articol: culinar