Mai mult, aceasta se gătește ușor și este tolerată de majoritatea oamenilor.
Însă o întrebare frecventtă este dacă se spală sau nu carnea de pui înainte de a fi gătită
Specialiștii spun că campylobacter se răspândește ușor pe suprafețele de lucru, pe haine, dar și pe ustensilele de gătit.
Bacterie afectează mii de persoane anual, fiind una dintre cele mai comune forme de intoxicție alimentară. Simptomele sunt însoțite de diaree, dureri de stomac, crampe, febră, stare generală de rău.
Persoanele infecate au simptome timp de câteva zile, însă există și cazuri în care acestea se agravează, ajungându-se la probleme de sănătate pe termen lung și periculoase. În unele cazuri, bacteria poate să ducă la deces, iar cei mai expuși sunt copiii cu vârste sub 5 ani și persoanele în vârstă.
„Spălatul cărnii crude de pui este o practică comună. Le recomandăm oamenilor să nu o mai spele și încercăm să îi facem pe aceștia să conștientizeze riscul bacteriei campylobacter. Este o problemă serioasă. Aceasta poate cauza boli serioase, și chiar și moartea", explică Catherine Brown, specialist în domeniu, potrivit BBC.
Mai mult, există și alte bacterii periculoase, precum Salmonella și E.coli, care se pot răspândi ușor pe suprafețe și care pot cauza la fel de multe probleme pentru organismul uman.
Carnea de pui se gătește la temperaturi înalte, acestea distrugând bacteriile cu care ar putea fi infectat puiul. Gătirea la temperaturi ridicate este o metodă sigură și mai eficientă, evitând riscul de contaminare.
În concluzie, este indicat să nu speli carnea de pui înainte de preparare, potrivit a1.ro.