x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Cartofi aromați cu paprika, la cuptor (rețetă ardelenească)

Cartofi aromați cu paprika, la cuptor (rețetă ardelenească)

30 Iul 2017   •   12:17
Cartofi aromați cu paprika, la cuptor (rețetă ardelenească)

Încet, dar sigur, cartofii s-au strecurat în toate gospodăriile şi sunt de foarte multe ori la îndemâna tuturor atunci când masa trebuie pregătită foarte uşor şi rapid. Acum aproape 500 de ani, atunci când primii cartofi au trecut oceanul şi au ajuns pe coastele Europei, nimeni nu îşi imagina că ei vor stârni o adevărată „revoluţie”, foarte multe dintre preparatele de astăzi având ca ingrediente principale cartofii.

Pot fi serviţi copţi, prăjiţi sau fierţi, sub formă de supă, ciorbă, garnitură pentru fripturi, umplutură pentru plăcinte etc. Important este că ei vă vor asigura energia de care aveţi nevoie datorită conţinutului ridicat de fibre, vitamine şi minerale. Şi cum intotdeauna in cămară vei avea la indemănă cel puţin căţiva cartofi, ei pot fi mereu soluţia de rezervă. Iar dacă şi reţetele sunt simple şi rapid de preparat, nici nu mai trebuie să stai pe gănduri. Masa e aproape gata! Si acum să gătim, împreună, Cartofi aromaţi cu paprika, la cuptor. Rețetă simplă a satului ardelean din ultima jumătate de mileniu.

Ai trebuință de: patru cartofi de mărime medie, două linguri de unt – sau de ulei, un sfert de linguriţă de busuioc sau cimbru uscat, patru linguri de parmezan ras (facultativ), paprika, mujdei de usturoi.

..........

Citește mai departe toate detalile acestei rețete delicioase de Cartofi aromați cu paprika, la cuptor

×