● Mod de preparare
1 Cartofii se spală, se fierb 15 minute în apă cu sare, se lasă să se răcească puţin, apoi se curăţă de coajă şi se taie jumătăţi.
2 Li se îndepărtează mijlocul cu o linguriţă, se toacă mărunt, iar cartofii se aşază într-o tavă.
3 Într-un bol se amestecă brânza de vaci cu smântâna, pătrunjelul şi ceapa verde tocată, sare şi piper după gust.
4 Se feliază baconul, se opresc 12 felii, iar restul se toacă mărunt şi se pune în bol. Se adaugă oul, ciupercile tocate, se amestecă totul bine şi se umplu cartofii.
5 Se aşază sub cartofi patru felii de bacon, se introduce tava în cuptor şi se coc la foc mediu zece minute.
6 Se presară caşcaval ras, se aşază deasupra feliile de bacon rămase şi se introduc din nou în cuptor pentru zece minute.
● Sfat: Se servesc calzi ca atare, cu salată de roşii sau salată de castraveţi cu smântână şi usturoi.
● Băutura: Pinot Noir
Citește pe Antena3.ro