Acum, in plina toamna, camara asteapta "cu bratele deschise"sa fie umpluta cu conserve de toate felurile preparate cu putin efort, dar care vor fi numai bune pe timp de iarna.
OANA ANTONESCU
Va oferim o reteta de castraveciori in otet. Ingrediente: 1Kg castraveti mici, 300 gr. de sare grunjoasa, 3/4 l de otet, 100 gr. arpagic, 2-3 cepe taiate rondele, cativa catei de usturoi si cateva crengute de tarhon.
Castraveciorii se spala si se pun pe un servet. Peste ei se pune un pumn de sare si se freaca; se pun intr-un vas de pamant, se presara cu restul de sare si se lasa la macerat 24 de ore. Scurgeti zeama, spalati vasul si puneti castraveciorii. Fierbeti jumatate din cantitatea de otet, lasati-o la racit pentru 5 minute si turnati peste castraveti, lasand sa se mai macereze inca o zi. Scurgeti otetul, amestecati-l cu otetul ramas si puneti-l la fiert 5 minute. Asezati castraveciorii in borcane, cu arpagicul curatat, feliile de ceapa, usturoiul si frunzele de tarhon. Turnati deasupra otetul fierbinte si acoperiti borcanul.Citește pe Antena3.ro