Iată rețeta lui Chef Cătălin Scărlătescu. Aceasta cuprinde verdețuri, carne, ouă.
Organele și carnea de miel se spală bine, se taie în cuburi mari și se pune la călit în ulei de floarea soarelui. Un sfert din compoziție se taie cuburi, iar restul, după ce a fost scursă de ulei, se trece prin robotul de bucătărie, scrie antena3CNN.
Ceapa, usturoiul, mărarul și pătrunjelul sunt mărunțite. 8 ouă bătute bine se amestecă cu verdețurile și carne. Se pun sarea și piperul, apoi totul se învelește totul în prapure.
Drobul se pune la cuptor timp de circa 50 de minute, la temperatură de 140 de grade Celsius. În mijlocul compoziției se pot pune două ouă fierte întregi.
Pe site-ul celebrului bucătar, care a participat și la America Express: Drumul Aurului, scrie că 1,1 kg de drob de miel se vinde cu 147 de lei.
Lista de ingrediente
- organe de la un miel (ficăței, rinichi, plămâni, inimă)
- 250 de grame de carne de miel
- 400 de grame de ceapă și usturoi verde
- 400 de grame de mărar și pătrunjel
- opt ouă bătute pentru fiecare kilogram de compoziție
- ulei de floarea soarelui
- prapur
- sare și piper