x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Chef Paul Siserman recomandă Ciabatta cu tagliata de vită, hribi, rucola și parmesan

Chef Paul Siserman recomandă Ciabatta cu tagliata de vită, hribi, rucola și parmesan

de Georgiana Ionita    |    24 Iun 2016   •   21:03
Chef Paul Siserman recomandă Ciabatta cu tagliata de vită, hribi, rucola și parmesan

Italia ne furnizează unele dintre cele mai interesante și delicioase rețete. În timp ce mă gândeam la ideea culinară a acestui weekend, mi-am adus aminte de perioada mea profesională italiană și de gustul deja faimos al Ciabatta. Nu știu câți sunteți familiarizați cu istoria acestei pâini, dar pot să vă spun că gustul său este unul dintre cele mai deosebite pe care le-ar putea avea o pâine. Pe mine, Ciabatta mă duce mereu cu gândul către zonele din Toscana sau către minunatul oraș Ostuni. Îmi imaginez acele cuptoare de odinioară și simt aroma de Ciabatta caldă.

Această pâine a fost produsă în Verona, în 1982, de către brutarul Francesco Favaron. Din acel moment și până în zilele noastre, creația lui duce brutăria italiană în toate colțurile lumii, fascinându-i pe toți cei care o gustă. Dar, Ciabatta stă și la baza unor preparate culinare absolut delicioase.

Vă invit să descoperiți alături de mine cum putem prepara o rețetă ușoară și hrănitoare: Ciabatta cu tagliata de vită, hribi, rucola și parmesan.

Ingrediente:

•             ciabatta 1 buc

•             pulpă de vită maturată 120 gr

•             hribi 50 gr

•             rucola 5 gr

•             parmezan 5 gr

•             usturoi 5 gr

•             ulei de măsline 10 ml

•             sare, piper 1 gr

•             pătrunjel verde               5 gr

Mod de preparare:

Carnea de vită se rumenește la grill sau direct într-o tigaie nonaderentă, apoi se taie în fâșii. Ciupercile se taie fâșii și se rumenesc la tigaie cu puțin usturoi și pătrunjel verde. Când sunt gata, se adaugă carnea și se mai sotează împreună cca. 1 minut, apoi se condimentează. Ciabatta se unge cu puțin ulei de măsline, se adaugă puțină rucola și amestecul de carne și ciuperci. În momentul servirii se adaugă scalie de parmezan.
 

Până dată vitoare, fiți inspirați în bucătărie și în viață!

Chef Paul Siserman (InkChef)

 

×
Subiecte în articol: Ciabatta Chef Paul Siserman