x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Chiftele de curcan umplute cu ciuperci, în sos de roșii

Chiftele de curcan umplute cu ciuperci, în sos de roșii

03 Sep 2017   •   20:50
Chiftele de curcan umplute cu ciuperci, în sos de roșii

Pentru această rețetă aveți nevoie de următoarele ingredianete:

700 g piept de curcan tocat, 500 g ciuperci, 200 g morcovi, 2 căței de usturoi, pătrunjel, 2 linguri griș, 2 ouă, 250 ml suc de roșii, sare și piper

Mod de preparare:

Într-un bol se pune carnea tocată de curcan, morcovul tocat, usturoiul zdrobit, grișul, pătrunjelul, ouăle, sarea și piperul și se amestecă foarte bine întreaga compoziție.

Se toacă foarte mărunt ciupercile. Într-o tigaie, se pun ciupercile,sucul de roșii, sarea, piperul și se lasă pe foc până când scade întreaga cantitate de suc de roșii.

Cu mâinile umede, se ia puțin din compoziția de carne și, în mijloc, se pune o linguriță din amestecul de ciuperci, formând chiftelele. Acestea se pun într-o tavă tapetată cu hârtie în cuptor, timp de 35-40 minute.

Sosul: într-o cratiță se pune sucul de roșii rămas, morcovul, puțin busuioc tocat, se condimentează și se lasă să fiarbă la foc mic până când se obține un sos mai gros.

 

×