● Mod de preparare:
1 Carnea de porc se spală, se şterge cu un şervet absorbant, apoi se dă prin maşina de tocat. Se pune într-un bol împreună cu ardeiul iute tocat mărunt, ceapa tocată, usturoiul pisat şi ghimbirul ras.
2 Se adaugă morcovul şi un cartof daţi prin răzătoare, ardeiul capia şi două frunze de salvie tocate.
3 Se presară sare şi piper, se adaugă oul şi se amestecă până se obţine o pastă omogenă.
4 Se formează chifteluţe rotunde cu mâinile umede, se prăjesc în ulei încins, apoi se scot într-un bol tapetat cu şerveţele absorbante.
5 Restul de cartofi, conopida şi ţelina se fierb, se scurg de apă şi se pasează.
6 Se amestecă bine cu laptele dulce şi smântâna, sare şi piper după gust şi se serveşte alături de chiftelele de porc.
● Sfat: Dacă piureul este prea gros, se mai adaugă treptat din apa în care au fiert legumele.
● Băutura: Merlot
Citește pe Antena3.ro