x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Chiftele de porc cu salvie

Chiftele de porc cu salvie

26 Oct 2010   •   00:00
Chiftele de porc cu salvie
5988-134862-untitled1.jpg● Ingrediente: 500 g carne de porc, un ardei iute, o ceapă, un morcov, 5 cartofi, o lin­guriţă cu ghimbir ras, 4 căţei de usturoi, un ardei capia, un ou, 100 g pesmet, sal­vie, 600 g conopidă, o ţelină mică, 200 ml lapte, 50 g smântână, sare, piper, ulei

● Mod de preparare:
1
Carnea de porc se spală, se şterge cu un şervet absorbant, apoi se dă prin maşina de tocat. Se pune într-un bol împreună cu ardeiul iute tocat mărunt, ceapa tocată, usturoiul pisat şi ghimbirul ras.

2 Se adaugă morcovul şi un car­tof daţi prin răzătoare, arde­iul capia şi două frunze de salvie tocate.

3 Se presară sare şi piper, se adaugă oul şi se amestecă până se obţine o pastă omogenă.

4 Se formează chifteluţe rotunde cu mâinile umede, se prăjesc în ulei încins, apoi se scot într-un bol tapetat cu şerveţele absor­bante.

5 Restul de cartofi, conopida şi ţelina se fierb, se scurg de apă şi se pasează.

6 Se amestecă bine cu laptele dulce şi smântâna, sare şi piper după gust şi se serveşte alături de chiftelele de porc.

● Sfat: Dacă piureul este prea gros, se mai adaugă treptat din apa în care au fiert legumele.
● Băutura: Merlot

×
Subiecte în articol: caiet de retete preparate din carne