Aceste chiftele coapte la cuptor sunt o combinaţie între mai multe reţete, motiv pentru care au primit şi numele de Chiftele Nirvana. Garnitura cu care se manâncă este la libera alegere a fiecăruia, de la piure de cartofi, spaghete cu sos de roşii până la sandvişuri.
1/2 kg de carne tocată de vită
1/2 linguriţă de sare
o ceapa mică tocată
2 căţei de usturoi pisaţi
3/4 linguriţă de oregano uscat
3/4 linguriţă cu fulgi de ardei
un strop de sos de ardei iute
1 1/2 lingură cu sos Worcestershire
80 ml de lapte degresat
35 grasme de parmezan ras
70 grame de pesmet
Dacă vreţi să parfumaţi şi mai intens chiftelele mai puteţi adăuga, câte un vârf de cuţit de cimbru uscat, busuioc, rozmarin şi salvie.
Încălzim cuptorul la 200 grade celsius.
Punem carnea tocată într-un bol şi adăugăm sarea, ceapa, ustroiul, oregano, fulgii de ardei, sosul de ardei iute şi
sosul Worcestershire şi amestecăm bine. După ce am omogenizat adăugăm laptele, parmezanul şi pesmetul şi amstecăm bine în continuare.
Din amestec facem chiftele rotunde de aproximativ 3 cm şi le punem într-o tavă în care am pus hârtie de copt.
Ţinem chiftelele la cuptor aproximativ 20-25 de minute.