x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Cinci idei de salate pentru o cină uşoară

Cinci idei de salate pentru o cină uşoară

08 Iun 2016   •   17:07
Cinci idei de salate pentru o cină uşoară

SALATA DE TELINA

INGREDIENTE: 3 teline, un morcov, doua mere, 200 gr ulei, o lamaie, patrunjel verde.  
 

PREPARARE: Se spala telina si morcovul, se curata si se taie firisoare. Se presara cu sare si se lasa aproximativ 20 de minute. Se amesteca apoi cu merele rase si patrunjel verde tocat. Se poate amesteca salata si cu un sos de maioneza cu verdeata.  

 

SALATA ORIENTALA

INGREDIENTE: 1 kg de cartofi, 3 cepe, o salata verde, o legatura de ridichi, un castravete verde, ardei rosii, patrunjel verde, 100 gr masline, 100 gr ulei, zeama de lamaie, otet.  
 

PREPARARE: Cartofii se fierb in coaja si se curata cat inca sunt calzi. Cand s-au racit se taie felioare. Celelalte legume (taiate) se amesteca foarte bine cu cartofii. Se toarna deasupra un sos obtinut din otet, ulei, zeama de lamaie si putin mustar.  

 

SALATA DE SFECLA CU HREAN

INGREDIENTE: o sfecla rosie, 3 linguri de ulei, doua linguri de otet, o lingurita de chimen.  
 

PREPARARE: Se spala sfecla si se pune la fiert timp de doua ore. Dupa ce s-a racit se curata, se da pe razatoare si se pune intr-un castron adanc. Hreanul curatat si dat pe razatoare se amesteca cu sfecla. Se stropeste amestecul cu ulei si otet si se sareaza dupa gust. Se lasa la rece inainte de a fi servita.  

 

SALATA SPECIALA

INGREDIENTE: o portocala curatata si taiata bucatele, o telina data prin razatoare, suc de lamaie, sparanghel fiert si taiat bucatele, doua salate verzi tocate mare, sare, piper.  
 

PREPARARE: Toate ingredientele se amesteca cu o maioneza picanta si se asaza in cupe de sticla.  

 

SALATA DE ROSII

INGREDIENTE: 4 rosii proaspete, doua legaturi patrunjel verde tocat, 3 linguri ulei, o lingura otet diluat, o ceapa, sare, piper, doi catei de usturoi.  
 

PREPARARE: Rosiile se inmoaie o secunda in apa calda pentru a li se scoate pielita mai usor. Se taie felii si se aranjeaza intr-o salatiera. Se taie ceapa solzisori foarte subtiri, la fel usturoiul. Intr-un castron se freaca uleiul cu otetul, patrunjelul tocat, sare si piper. Se pun ceapa si usturoiul peste feliile de rosii si se toarna deasupra sosul.  

 

SALATA DE FRUCTE

INGREDIENTE: 1/2 kg de mere, 1/2 kg de pere, 4 portocale, 1 grapefruit, 4 kiwi, o rodie, 4 banane, 100 gr stafide, 2 struguri, o cutie ananas, un pic de coniac sau rom, sirop caramel, frisca.  

" niciodata insurat " :) incepe cu o minciuna ...pacat ...erai unul din extrem de putinii oameni interesanti PREPARARE: Se taie bucatele toate fructele si se amesteca intr-un castron. Se toarna deasupra siropul de ananas (din cutie) si coniacul. Se prepara un sirop din zahar caramelizat, stins cu putina apa. Se pune in cupe amestecul de fructe si se orneaza cu frisca, peste care se toarna siropul caramel.

×