Secretul ciocolatei Dubai constă în umplutura bogată în fistic, cu o textură ușor crocantă datorită foilor de cataif gătite în unt.
Desertul a devenit viral pe rețelele sociale după ce @Mariavehera257 a postat pe contul ei de TikTok experiența de a gusta ciocolata. A strâns 4,9 milioane de aprecieri și peste 45.000 de comentarii .
„Nu pot să explic cât de bună este! Când un desert de ciocolată și o piesă de artă se întâlnesc, asta este ceea ce primești”, a spus ea după ce și-a dat seama că a devenit celebră datorită acestei ciocolate.
Modul în care a fost prezentată ciocolata i-a făcut pe utilizatori să își dorească să o încerce.
Rețeta pentru ciocolata Dubai
Ingrediente
1 formă de silicon pentru ciocolată
200 g cremă de fistic
1 lingură de tahini
400 g kataif mărunțit
3 linguri de unt nesărat
450 g ciocolată cu lapte topită.
Mod de preparare
Se topește ciocolata cu lapte la bain marie. Ciocolata ruptă bucăți se pune într-un vas termorezistent care se așează deasupra unei oale în care apa clocotește.
Se amestecă constant până când ciocolata devine lichidă. După ce s-a topit, se toarnă în forma pentru batoane de ciocolată și se lasă excesul să se scurgă într-un bol. Se dă ține la rece până se întărește.
Între timp, se prepară umplutura. Se taie aluatul de kataif mărunțit și se pune într-o tigaie cu untul topit la foc mediu. Se amestecă până când kataiful mărunțit este auriu și crocant. Apoi se pun într-un castron și se amestecă cu crema de fistic și cu tahini.
După întărirea ciocolatei, se scoate din frigider și se întinde deasupra un strat de umplutură de fistic. Se lasă puțin chenar gol pe margini pentru a nu curge.
Se toarnă deasupra restul de ciocolată topită, se netezește cu o spatulă și se pune la frigider să se întărească, timp de circa o oră, notează hellotaste.ro.