x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Ciorbă ardelenească de porc cu tarhon, planta perfectă pentru digestie

Ciorbă ardelenească de porc cu tarhon, planta perfectă pentru digestie

de Andreea Tiron    |    06 Ian 2024   •   21:00
Ciorbă ardelenească de porc cu tarhon, planta perfectă pentru digestie

În zona Ardealului, gospodinele ”îmbogățesc” gustul și consistența ciorbelor cu un amestec de smântână acră, fermentată, și făină.

Curioși din fire, cumvaplace.ro a încercat amestecul. Cum am făcut rețeta de ciorbă ardelenească de porc cu tarhon vedeți în rețeta video. Este foarte gustoasă, mai ales că am făcut-o puțin mai acrișoară. Voi cum o preferați?

INGREDIENTE

  • 500 g pulpă de porc

  • 1 ceapă

  • 1 morcov mare

  • 1 felie de țelină

  • 1 rădăcină de păstârnac

  • 1 rădăcină de pătrunjel

  • 1⁄2 ardei gras roșu

  • 2 linguri de orez

  • 200 g smântână

  • 1 lingură rasă de făină (opțional)

  • 1 lingură cu vârf de tarhon uscat

  • Câteva fire de pătrunjel verde

  • Zeama de la o lămâie

  • 2 linguri de ulei de floarea-soarelui

  • Sare

CUM SĂ FACEȚI

  • Tăiați carnea în bucățele și o puneți la fiert cu 2 litri de apă. Luați spuma ori de câte ori se formează.
  • Între timp, căliți în uleiul încins ceapa și rădăcinoasele tăiate cubulețe sau date pe răzătoare. După ce s-au înmuiat ușor, adăugați-le în supă, dar doar după ce carnea s-a fiert și a devenit fragedă.
  • Adăugați și cubulețele de ardei gras, orezul, o linguriță de sare. Mai lăsați să clocotească 15-20 de minute. Dacă supa a scăzut prea mult, mai adăugați apă fiartă în prealabil.
  • Între timp, amestecați smântâna cu făina și adăugați 2-3 polonice de zeamă pentru a tempera amestecul. Turnați-l în oală, adăugați tarhonul uscat, pătrunjelul verde și zeama de la o lămâie, după gust. Stingeți focul și puteți mânca ciorba ardelenească de porc cu tarhon imediat. Poftă bună!

REȚETĂ VIDEO

Tarhonul, o plantă destul de aromată, este considerată a fi un remediu bun la toate. Dar ceea ce multe persoane încă nu ştiu este că poate ușura digestia și apăra organismul de diverse afecțiuni

O cană de ceai băută frecvent poate contibuie semnificativ la echilibrul digestiv al organismului tău.

Infuzia de tarhon pentru uz intern se prepară astfel: peste o lingură de plantă uscată se adaugă o cană de apă clocotită, apoi se lasă 10 minute la infuzat, se stecoară și se consumă.

În caz de boli renale, boli de ficat, constipație, insomnie, dureri de cap, de dinți și probleme digestive se recomandă 2-3 căni pe zi.

Întărește imunitatea și tratează insomnia

Datorită faptului că are proprietăți puternice imunostimulatoare prin prezența antioxidantilor și compusilor activi, dar mai ales a conținutului crescut de vitamina C este un bun aliat pentru sănătatea ta. Mai mult de atât combate oboseala și induce starea de somn.

×
Subiecte în articol: ciorbă ardelenească tarhon