200 g smântână
1 ciolan de porc
1 cartof
1 morcov
½ ţelină
4-5 căţei de usturoi
sare
Ciolanul de porc afumat se pune în apă la fiert. Se poate fierbe și în oala sub presiune, pentru un timp mai scurt de fierbere. Când a fiert, se scoate din oală și se dezosează, tăindu-se carnea bucățele foarte mici.
Între timp se curăță și se spală legumele. Se toacă mărunt. În zeama de la carne se pun la fiert cartoful, morcovul, ţelina şi usturoiul să fiarbă. După ce au fiert se scot şi se mixează în blender până când se obțiune un piure.
Piureul de legume se adaugă înapoi în oală împreună cu bucățelele de carne. Se mai fierbe aproximativ 5 minute.
Într-un castron se pune smântâna şi se subţiază cu zeama de la carne.
Se amestecă continuu.
Apoi se toarnă peste carne şi se acreşte cu oţet sau sare de lamâie.
Se asezonează cu pătrunjel verde.