Pentru că suntem în postul Paștelui vă oferim o rețetă ce ciorbă cu ștevie și borș.
Ingredientele de care avem nevoie sunt:
3-5cartofi
2 morcovi
o țelină potrivită
3-4 linguri cu orez
2 legături de leuștean
o ceapă
2 legături de ștevie
o cană cu suc de roșii
1 litru de borș
sare, piper
După ce am tocat mărunt ceapa, am dat pe răzătoare țelina și am tăiat cartofii în cubulețe mici, le punem la călit într-o oală de ciorbă în care am pus înainte un pic de ulei.
Când ceapa a devenit transparentă turnăm borșul fiert, punem orezul iar cand acesta este aproape gata, punem ștevia tocată și mai ținem la fiert până cand s-au pătruns bine toate legumele. Daca ciorba a scăzut prea mult putem adăuga apă fierbinte. La sfârșit turnăm sucul de roșii și mai dăm ciorba într-un clocot.
Tocăm leușteanul și presărăm deasupra.
Se servește fierbinte.
Pentru cei care nu țin post, cioarba de poate drege cu ou și smântână.