x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Ciorbă de peşte cu legume

Ciorbă de peşte cu legume

01 Noi 2010   •   00:00
Ciorbă de peşte cu legume
5997-135370-untitled1.jpg● Ingrediente: 200 g morcovi baby, două cepe roşii, doi dovlecei, 700 g peşte mic, un ardei gras, două linguri cu ulei de floarea-soarelui, o legătură de pătrunjel, un ardei iute, 300 ml borş, două roşii, sare, piper, mălai, pâine, usturoi

● Mod de preparare:
1
Cepele se curăţă de foi, se spală şi se taie rondele. Dovleceii se spală, se taie rondele, se presară cu sare, se amestecă şi se pun într-o strecurătoare.

2 Într-o crăticioară se încinge uleiul de floarea-soarelui, se pune ceapa, se căleşte cinci minute, apoi se adaugă morcovii baby.

3 Se călesc zece minute, apoi se toarnă într-o oală în care fierb doi litri de apă. Se condimen­tează şi se lasă la fiert 15 minute.

4 Se adaugă dovleceii, ardeiul gras tăiat julien sau cuburi, se fierbe încă zece minute, apoi se adaugă peştele curăţat şi spălat.

5 Se toarnă borşul, se presară câteva cozi de pătrunjel, roşiile date prin răzătoare şi se fierbe totul la foc mediu zece minute.

6 Se verifică de gust, se adaugă ardeiul iute, pătrunjel tocat şi se ia de pe foc.

● Sfat: Se serveşte fierbinte, cu mămăligă sau crutoane de pâine aromate cu usturoi.
● Băutura: Palincă

×
Subiecte în articol: caiet de retete