● Mod de preparare:
1 Cepele se curăţă de foi, se spală şi se taie rondele. Dovleceii se spală, se taie rondele, se presară cu sare, se amestecă şi se pun într-o strecurătoare.
2 Într-o crăticioară se încinge uleiul de floarea-soarelui, se pune ceapa, se căleşte cinci minute, apoi se adaugă morcovii baby.
3 Se călesc zece minute, apoi se toarnă într-o oală în care fierb doi litri de apă. Se condimentează şi se lasă la fiert 15 minute.
4 Se adaugă dovleceii, ardeiul gras tăiat julien sau cuburi, se fierbe încă zece minute, apoi se adaugă peştele curăţat şi spălat.
5 Se toarnă borşul, se presară câteva cozi de pătrunjel, roşiile date prin răzătoare şi se fierbe totul la foc mediu zece minute.
6 Se verifică de gust, se adaugă ardeiul iute, pătrunjel tocat şi se ia de pe foc.
● Sfat: Se serveşte fierbinte, cu mămăligă sau crutoane de pâine aromate cu usturoi.
● Băutura: Palincă
Citește pe Antena3.ro