x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Ciorbiță de zarzavat și verdeață, bună pentru zilele de post și pentru detoxifiere

Ciorbiță de zarzavat și verdeață, bună pentru zilele de post și pentru detoxifiere

04 Mar 2016   •   15:39
Ciorbiță de zarzavat și verdeață, bună pentru zilele de post și pentru detoxifiere

Încet dar sigur vine primăvara și de aceea vă oferit această rețetă pentru gustoasa ciorbă de zarzavat și verdeață

Pentru această ciorbă avem nevoie de următoarele ingrediente:

un morcov,
o telina medie,
o sfecla mica,
3 fire ceapa verde,
doua fire usturoi verde,
hrean ras,
un manunchi de loboda verde,
un fir de leustean,
o legatura de stevie,
o legatura de patrunjel,
o legatura de marar, tarhon
suc de roșii

 Cum preparăm

Zarzavaturile se rad fin (pe razatoarea mica) si se taie marunt verdeturile si ceapa.

Toate legumele si verdeturile se pun la macerat pana a doua zi intr-un litru de bors proaspat.

A doua zi se adauga un litru de apa fiarta, racita, rosii decojite si taiate marunt (sau suc de rosii), sare, piper, cimbru.

Se serveste rece sau incalzita la circa 40°.

Optional, puteti adauga smantana sau iaurt.

×