FAST FOOD
SIMONA CHIRIAC
|
Marturisesc ca odata, tare demult, am incercat sa prepar si eu cateva. Am urmat indicatiile retetei, cuvant cu cuvant. Problemele au aparut atunci cand a trebuit sa le coc. Intr-o tigaie cu ulei am adaugat un pic din amestec si am asteptat. Cred ca am pus cam mult ulei, caci se formase o zeama care bolborosea in nestire si nu avea de gand sa se prajeasca. Asa ca a trebuit s-o arunc. Bun, m-am gandit sa pun mai putin ulei. De aceasta data compozitia s-a lipit atat de zdravan de tigaie, ca nu am putut cu nici un chip sa o intorc. N-am avut incotro si am razuit totul cu o spatula. Dar nu am disperat. Am pus mai putina compozitie. De aceasta data, nu s-a prins de tigaie, dar cand s-o intorc, s-a rupt. Sa nu credeti ca am aruncat-o. Credeti cumva ca muncisem degeaba? Am pus-o cu mare grija pe farfurie, de parca ar fi fost cel mai pretios lucru, si am trecut la urmatoarea.
Se prajise destul de frumusel pe o parte, nu se lipise si prinsesem un pic de curaj. Ce mai, cu siguranta aveam pe ce sa intind dulceata de visine. Si daca tot am devenit "experta", am aruncat cu elan tigaia, in speranta ca prima clatita perfecta se va desprinde usor, se va roti in aer si va ateriza cu mare precizie in tigaia de dedesubt. Ce mai, aproape ca atunci cand ii arunci catelului o bucatica buna si el o prinde in aer. Mare dezamagire. De desprins, nu s-a desprins in totalitate, ci s-a strans intr-o parte si s-a rupt, ca urmare a incercarii mele de a o readuce in pozitia initiala.
Am pastrat-o asa cum era si bine am facut. Dramul de genialitate pe care l-am avut pana atunci m-a parasit cu totul si a trebuit sa arunc, in cele din urma, compozitia la gunoi. Am ramas cu doua clatite anemice si gaurite. Le-am carpit, numai eu stiu cum, si in cele din urma le-am uns cu dulceata. Le-am mancat cu mare satisfactie, incet de tot, ca sa nu se termine atat de repede.
Citește pe Antena3.ro
| |
PREPARARE: Cu doua-trei zile inainte de a face clatitele se toaca petalele de trandafir si se lasa la macerat in miere. In ziua respectiva se bate laptele cu ouale si faina, peste care se aduga o lingura de ulei de masline, doua lingurite de miere, petale de trandafir, sare si piper. Se lasa pasta obtinuta la racoare timp de 30 de minute. Fisticul se curata de coaja si se piseaza. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se toarna pasta cu polonicul. Dupa ce s-au rumenit se umplu cu miere si cu fistic si se ruleaza.
CLATITE UMPLUTE CU CIUPERCI Pentru clatite: 250 gr faina, 3 oua, 50 ml ulei, 30 ml rom, 600 ml lapte, 200 ml smantana, sare Pentru umplutura: 500 gr ciuperci, 50 gr ceapa, 50 ml ulei, 50 ml vin, o foaie de dafin, 50 gr cascaval ras, 200 ml smantana, marar sau patrunjel, sare, piper.
CLATITE CU GEM DE CAISE SI NUCI
|