x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Combinatii indraznete

Combinatii indraznete

de Cristina Andreea Calin    |    18 Oct 2006   •   00:00
Combinatii indraznete
RECOMANDAREA SAPTAMANII
Bucatele au si ele moda lor, iar toamna aceasta se poarta combinatiile exotice. Bucatarul-sef Dumitru Bucsa ne face cateva importante recomandari gastronomice de sezon.

Care sunt cele mai potrivite combinatii de legume si fructe pentru acest sezon?
Cateva combinatii pe care le folosesc eu sunt: pere cu nuci si salata Rucola sau andive; apoi varza rosie cu mere si ardei copt, seminte de pin si alune de padure.

Care sunt condimentele care pot sa completeze cel mai bine gustul preparatelor de sezon?
In acest sezon, eu folosesc foarte mult scortisoara, anasonul, cuisoarele, rozmarinul si piperul de Sichuan (China).

De unde recomandati sa se achizitioneze fructele si legumele: din hipermarket sau de la piata, direct de la producatori?
Recomandarea mea este ca aprovizionarea sa se faca din piata, la prima ora, cand legumele sunt proaspete sau in hipermarket, unde sortimentele de legume, care nu sunt neaparat de sezon, se gasesc din belsug si sunt de o calitate superioara.

Care sunt bauturile care "se poarta" cu legumele de sezon in acest an?
Dat fiind faptul ca sunt o persoana care nu consuma alcool, am sa recomand Vinul Ros... "Terra Romana", care in acest an a fost unul dintre cele mai bune, sau un Chateau Cotnari - un vin alb foarte bun ca buchet.
MUSCHI DE VITA LA GRATAR CU LEGUME
  • Ingrediente: 150 g muschi de vita, dovlecel, morcov, telina, ciuperci pleurotus, usturoi, verdeata, ulei de masline, sare, piper.
  • Preparare: Muschiuletul de vita se fasoneaza, se sareaza si se pipereaza. Apoi se unge cu ulei de masline si se pune pe gratarul incins, cate trei minute pe fiecare parte. Legumele se spala, se curata si se taie in diverse forme. Apoi se oparesc in apa cu sare si se soteaza in ulei de masline cu usturoi si verdeata. Se monteaza si se decoreaza dupa imaginatie.
  • TAINA BUCATARULUI
    Sosul care se potriveste cel mai bine preparatului este unul din vin rosu. Acesta completeaza foarte bine gustul muschiuletului de vita si da o savoare de neegalat legumelor. Pentru a pastra aroma preparatului, sosul se va pune foarte putin pe farfurie, sub forma de decor. Urmeaza ca fiecare in parte sa isi completeze cantitatea necesara din sosiera care trebuie sa stea alaturi sau chiar pe farfurie.

    ×