x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Combinaţii reuşite – Viva la cucina italiană

0
Autor: Carmen Dragan 01 Oct 2009 - 00:00
Combinaţii reuşite – Viva la cucina italiană

Italia, una dintre cele mai fascinante bucătării ale lumii. Ţara diversităţii culinare (prin cele 20 de regiuni, fiecare cu aromele ei) cucereşte pe oricine, indiferent de gusturi.



Parmigiano Reggiano, Prosciutto di Parma, Mozzarella, jambonul, orezul..., apoi pizza napolitană, pastele bologneze sunt doar câţiva dintre mesagerii bucătăriei italieneşti în întreaga lume. La toate acestea se adaugă vinurile fine care întregesc rafinamentul meselor.

LUMEA PASTELOR
Italia este fără îndoială patria pastelor. Spaghete, penne rigate, fusilli, fusilli tricolore etc. se pot prepara în combinaţii pe care cu greu le-am putea refuza. Nu trebuie uitate sosurile cu care se servesc aceste mâncăruri. Un adevărat italian nu va găti niciodată paste cu sosuri din comerţ, ci şi-l va prepara singur pe cel potrivit.

Iată o reţetă specifică de sos de roşii, pentru care avem nevoie de o ceaşcă de roşii conservate, un căţel de usturoi, o ceapă tocată fin, doi morcovi, o ţelină mai mică, o lingură de ulei de măsline, două linguri de unt, două linguriţe de sare şi patru linguriţe de piper. Ceapa, morcovul, usturoiul şi ţelina se toacă mărunt. Se pun la călit în unt amestecat cu ulei de măsline, pentru 4-5 minute. Se adaugă roşiile tăiate cuburi, sare şi piper şi se lasă 15 minute.

Vă propunem şi noi câteva preparate cu paste. Buon appetito!

SPECIFIC
Din bucătăria italiană, ca de altfel din toate bucătăriile mediteraneene, nu pot lipsi uleiul de măsline, oţetul balsamic, măslinele verzi şi măslinele negre. Despre uleiul de măsline se ştie că are o tradiţie milenară şi ca ingredient pentru medicamente şi chiar pentru îngrijirea tenului. Italienii folosesc foarte des măslinele verzi în salate, umplute cu ardei roşu, pentru gust şi aspect.


Spaghete cu parmezan şi roşii
Ingrediente: 500 g spaghete, ulei de măsline, boia de ardei, oregano, morcov, ceapă, o conservă de roşii întregi cu busuioc, parmezan, sare.
Preparare: Spaghetele se fierb. Morcovul şi ceapa se călesc în ulei, apoi se adaugă apă şi se lasă să se înăbuşe. Se adaugă sare, boia şi oregano. Se pun şi roşiile şi se lasă să scadă. Se adaugă pastele şi se amestecă uşo. La final se presară parmezan.


Supă de roşii cu fussilli
Ingrediente: 3 cartofi, o ţelină, 3 morcovi, o conopidă, un dovlecel, o frunză de dafin, 4 căţei de usturoi, 100 g fusilli, pastă de tomate, ulei de măsline, sare.
Preparare: Pastele se fierb în apă cu sare, se scurg şi se trec prin jet de apă rece. Ceapa şi usturoiul se taie mărunt, cartofii cuburi, morcovul şi dovlecelul în rondele subţiri. Ţelina se dă prin răzătoare, iar conopida se desface în bucăţele. Se înăbuşă ceapa cu uleiul şi puţină apă, apoi se adaugă celelalte legume şi condimentele. Se pasează, se adaugă fusilli şi pasta de tomate, se sărează şi se lasă să mai dea în câteva clocote.


Fusilli tricolore cu două sosuri
Ingrediente: 500 g fussilli tricolore, busuioc, ulei de măsline, o ceapă, trei căţei de usturoi, câteva roşii întregi decojite (din conservă), o roşie proaspătă, sare, piper, busuioc, parmezan ras şi fulgi de parmezan.
Preparare: Fussilli tricolore se fierb în apă cu sare, apoi se lasă la scurs. Separat se face un sos de roşii din ceapă, doi căţei de usturoi, roşiile din conservă, uleiul de măsline şi condimentele. Se încinge uleiul într-o tigaie şi se căleşte ceapa. Se adaugă căţeii de usturoi, roşiile tăiate cubuleţe, apoi apă şi condimente. Se fierbe până ajunge la consistenţa dorită.
Se prepară şi al doilea sos (pesto), mixând împreună frunze de busuioc, sare şi ulei de măsline. Roşia proaspătă se taie cubuleţe, se presară cu sare, se adaugă un căţel de usturoi şi câteva frunze de busioc, tăiate mărunt, parmezan ras. Se amestecă şi se pun peste paste. Se decorează cu fulgi de parmezan. Se serveşte cu cele două sosuri.
Citeşte mai multe despre:   europa gurmanda

 

Ştiri din .ro


PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

Un nou număr consistent al revistei ziariștilor profesioniști

Un nou număr consistent al revistei ziariștilor profesioniști
A apărut un nou număr (18) AL REVISTEI UZP, una din puținele publicații din Europa consacrate exclusiv problemelor profesiei de jurnalist. Din sumarul bogat al acestui nou număr al publicației editate de...

Nuntă la Hollywood. Celebrul actor Sean Penn s-a căsătorit. Soția sa este mai tânără cu 32 de ani

Nuntă la Hollywood. Celebrul actor Sean Penn s-a căsătorit. Soția sa este mai tânără cu 32 de ani
Celebrul actor american Sean Penn s-a căsătorit cu actriţa australiană Leila George, într-o ceremonie oficiată prin videoconferinţă, transmite ABC.  "Am avut o nuntă COVID....

Sfânta Cuvioasă Teodora de la Sihla - minunile care s-au întâmplat cu ea, în timpul vieții

Sfânta Cuvioasă Teodora de la Sihla - minunile care s-au întâmplat cu ea, în timpul vieții
Pe data de 07 august, în Biserica Ortodoxă, se face pomenirea Cuvioasei Teodora. Aceasta este prima româncă trecută în rândul sfinților. A fost fiica lui Ștefan Joldea, comandant de artilerie la Cetatea...

SUA transmite avertismente de călătorie. Care este recomandarea pentru România

SUA transmite avertismente de călătorie. Care este recomandarea pentru România
Departamentul de Stat şi Centrul de Control al Bolilor şi Prevenţie (CDC) din SUA transmite avertismente de călătorie față de mai multe state unde infecțiile cu COVID-19 sunt în creștere. Acestea...

Grădinile celebrului castel al regilor Angliei va fi deschis turiștilor

Grădinile celebrului castel al regilor Angliei va fi deschis turiștilor
Una dintre reşedinţele oficiale ale reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, îşi va deschide grădinile pentru public, prima dată în peste 40 de ani, transmite Reuters. Turiștii vor putea face un...

Palatului Regal din Șoseaua Kiseleff - detalii puțin știute

Palatului Regal din Șoseaua Kiseleff - detalii puțin știute
Deși se află pe unul dintre cele mai frumoase bulevarde ale Bucureștiului, ar trece, poate, neobservată, în plimbările noastre la Șosea, dacă nu i-am ști, dinainte, povestea... O poveste aproape la fel de...

Metodă rapidă de învățare a unei limbi străine... în vacanță

Metodă rapidă de învățare a unei limbi străine... în vacanță
Poate n-o să stai chiar la un hotel de 5 stele – o fi de 4, ori numai de 3 – dar cu siguranță felul în care vei consuma o astfel de vacanță merită punctajul maxim. Și asta pentru că vei beneficia de...

Biserici protejate din România. Trece-le pe lista de obiective de vizitat în vacanță

Biserici protejate din România. Trece-le pe lista de obiective de vizitat în vacanță
De fapt, dacă ar fi să luăm ca structură de rezistență arcul carpatic, urmându-l de o parte și de alta a semețelor lui vârfuri, nu trei cercuri concentrice ale credinței am afla, ci mult mai multe, din care...

Athos - sfaturi pentru pelerini

Athos - sfaturi pentru pelerini
Oricât am lărgi conceptul de turism religios, la Athos, călătorul nu mai e turist, ci pelerin. Cu avantajele și dezavantajele sale. Ortodoxia slujită la Athos, ca și cea repovestită în paginile...

Cascada Măgura a fost introdusă în circuitul turistic național

Cascada Măgura a fost introdusă în circuitul turistic național
Cascada Măgura a fost introdusă în circuitul turistic local și național de către Primăria comunei Moisei. Aceasta a fost descoperită recent în Munții Rodnei. "Primăria Moisei a dus la îndeplinire planul...

Târnava Mare, raiul bicicliștilor, în pandemie

Târnava Mare, raiul bicicliștilor, în pandemie
Galerie Foto Nevoia de a-și petrece concediul cât mai departe de locurile aglomerate i-a îndreptat pe mulți români către traseele pe care se parcurgeau, până anul acesta, cele mai pitorești concursuri de ciclism. O pistă de...

Noi destinații izolate pentru un concediu în siguranță

Noi destinații izolate pentru un concediu în siguranță
Galerie Foto Sănătatea turiștilor este cea care conferă acum confort, în vacanță, iar românii au ales, în prima parte a sezonului estival, zonele izolate din România, redescoperind destinații aproape uitate până la...

Grecia impune turiștilor taxă pentru servicii medicale

Grecia impune turiștilor taxă pentru servicii medicale
Turiștii care merg în Grecia vor plăti o suprataxă de 20 de euro pentru asistența medicală primită pe perioada vacanței în această țară. Este pentru prima oară când autoritățile impun această măsură,...

Doliu în presa românească. A murit un mare jurnalist de la TVR

Doliu în presa românească. A murit un mare jurnalist de la TVR
Doliu în presa românească. Sorin Burtea, unul dintre cei mai importanți și experimentați jurnaliști, a murit luni, la vârsta de 67 de ani. De-a lungul deceniilor, Burtea s-a făcut cunoscut pentru emisiunile...

Turismul din Spania se prăbușește. Cu 98% mai puțini străini au vizitat țara în iunie 2020

Turismul din Spania se prăbușește. Cu 98% mai puțini străini au vizitat țara în iunie 2020
Numărul turiștilor străini în Spania a scăzut cu 98% în luna iunie 2020, față de perioada similară din 2019, arată datele Institutul Naţional de Statistică (INE), citat de Reuters. 204.926 de...
Serviciul de email marketing furnizat de