x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Combinaţii reuşite – Viva la cucina italiană

0
Autor: Carmen Dragan 01 Oct 2009 - 00:00
Combinaţii reuşite – Viva la cucina italiană

Italia, una dintre cele mai fascinante bucătării ale lumii. Ţara diversităţii culinare (prin cele 20 de regiuni, fiecare cu aromele ei) cucereşte pe oricine, indiferent de gusturi.



Parmigiano Reggiano, Prosciutto di Parma, Mozzarella, jambonul, orezul..., apoi pizza napolitană, pastele bologneze sunt doar câţiva dintre mesagerii bucătăriei italieneşti în întreaga lume. La toate acestea se adaugă vinurile fine care întregesc rafinamentul meselor.

LUMEA PASTELOR
Italia este fără îndoială patria pastelor. Spaghete, penne rigate, fusilli, fusilli tricolore etc. se pot prepara în combinaţii pe care cu greu le-am putea refuza. Nu trebuie uitate sosurile cu care se servesc aceste mâncăruri. Un adevărat italian nu va găti niciodată paste cu sosuri din comerţ, ci şi-l va prepara singur pe cel potrivit.

Iată o reţetă specifică de sos de roşii, pentru care avem nevoie de o ceaşcă de roşii conservate, un căţel de usturoi, o ceapă tocată fin, doi morcovi, o ţelină mai mică, o lingură de ulei de măsline, două linguri de unt, două linguriţe de sare şi patru linguriţe de piper. Ceapa, morcovul, usturoiul şi ţelina se toacă mărunt. Se pun la călit în unt amestecat cu ulei de măsline, pentru 4-5 minute. Se adaugă roşiile tăiate cuburi, sare şi piper şi se lasă 15 minute.

Vă propunem şi noi câteva preparate cu paste. Buon appetito!

SPECIFIC
Din bucătăria italiană, ca de altfel din toate bucătăriile mediteraneene, nu pot lipsi uleiul de măsline, oţetul balsamic, măslinele verzi şi măslinele negre. Despre uleiul de măsline se ştie că are o tradiţie milenară şi ca ingredient pentru medicamente şi chiar pentru îngrijirea tenului. Italienii folosesc foarte des măslinele verzi în salate, umplute cu ardei roşu, pentru gust şi aspect.


Spaghete cu parmezan şi roşii
Ingrediente: 500 g spaghete, ulei de măsline, boia de ardei, oregano, morcov, ceapă, o conservă de roşii întregi cu busuioc, parmezan, sare.
Preparare: Spaghetele se fierb. Morcovul şi ceapa se călesc în ulei, apoi se adaugă apă şi se lasă să se înăbuşe. Se adaugă sare, boia şi oregano. Se pun şi roşiile şi se lasă să scadă. Se adaugă pastele şi se amestecă uşo. La final se presară parmezan.


Supă de roşii cu fussilli
Ingrediente: 3 cartofi, o ţelină, 3 morcovi, o conopidă, un dovlecel, o frunză de dafin, 4 căţei de usturoi, 100 g fusilli, pastă de tomate, ulei de măsline, sare.
Preparare: Pastele se fierb în apă cu sare, se scurg şi se trec prin jet de apă rece. Ceapa şi usturoiul se taie mărunt, cartofii cuburi, morcovul şi dovlecelul în rondele subţiri. Ţelina se dă prin răzătoare, iar conopida se desface în bucăţele. Se înăbuşă ceapa cu uleiul şi puţină apă, apoi se adaugă celelalte legume şi condimentele. Se pasează, se adaugă fusilli şi pasta de tomate, se sărează şi se lasă să mai dea în câteva clocote.


Fusilli tricolore cu două sosuri
Ingrediente: 500 g fussilli tricolore, busuioc, ulei de măsline, o ceapă, trei căţei de usturoi, câteva roşii întregi decojite (din conservă), o roşie proaspătă, sare, piper, busuioc, parmezan ras şi fulgi de parmezan.
Preparare: Fussilli tricolore se fierb în apă cu sare, apoi se lasă la scurs. Separat se face un sos de roşii din ceapă, doi căţei de usturoi, roşiile din conservă, uleiul de măsline şi condimentele. Se încinge uleiul într-o tigaie şi se căleşte ceapa. Se adaugă căţeii de usturoi, roşiile tăiate cubuleţe, apoi apă şi condimente. Se fierbe până ajunge la consistenţa dorită.
Se prepară şi al doilea sos (pesto), mixând împreună frunze de busuioc, sare şi ulei de măsline. Roşia proaspătă se taie cubuleţe, se presară cu sare, se adaugă un căţel de usturoi şi câteva frunze de busioc, tăiate mărunt, parmezan ras. Se amestecă şi se pun peste paste. Se decorează cu fulgi de parmezan. Se serveşte cu cele două sosuri.
Citeşte mai multe despre:   europa gurmanda

 



Mai multe titluri din categorie

Lupte la cuțite între chefi: ”Lasă-mi oamenii în pace”

Lupte la cuțite între chefi: ”Lasă-mi oamenii în pace”
Galerie Foto Diseară, de la 20:00, pe Antena 1, o nouă confruntare între echipele sezonului 9 ”Chefi la cuțite” va ridica presiunea la cote maxime. Câștigător detașat în ultima ediție, chef Scărlătescu va intra...

Ei sunt finaliştii sezonului 16 Te cunosc de undeva! Transforming show-ul, lider de piaţă la oraşe

Ei sunt finaliştii sezonului 16 Te cunosc de undeva! Transforming show-ul, lider de piaţă la oraşe
Galerie Foto O gală cu miză mare, aseară la Te cunosc de undeva!, căci show-ul prezentat de Alina Pușcaș și Cosmin Seleși şi-a desemnat finaliștii celui de-al 16-lea sezon al transformărilor, într-o seară cu o tematică...

Roger Federer a devenit personaj de benzi desenate

Roger Federer a devenit personaj de benzi desenate
Fanii lui Roger Federer vor fi încântați să afle că elvețianul nu va înceta niciodată să joace tenis, cel puțin nu sub forma benzilor de desene animate. Starul tenisului mondial a acceptat să devină personaj...

Escapadă în București

Escapadă în București
Îți dorești de ceva timp o vacanță în București dar nu ai găsit niciodată momentul potrivit? Sau poate ai câteva zile libere înainte de salariu? Oricare ar fi motivul, acum ai ocazia perfectă pentru o...

Pepe, transformare emoţionantă în semifinala Te cunosc de undeva! „Bucurie mai mare nu aş fi putut să am!”

Pepe, transformare emoţionantă în semifinala Te cunosc de undeva! „Bucurie mai mare nu aş fi putut să am!”
Galerie Foto O gală cu miză mare, sâmbătă, de la ora 20:00, la Te cunosc de undeva!, căci show-ul prezentat de Alina Pușcaș și Cosmin Seleși își va desemna finaliștii celui de-al 16-lea sezon al transformărilor, într-o...

Circuite de vară, în inima României

Circuite de vară, în inima României
Sibiul, unul dintre cele mai frumoase orașe ale României, își primește iar vizitatorii. Pe lângă destinația urbană de city break, împrejurimile oferă foarte multe posibilități de relaxare. Un circuit...

Ediția specială de roast din cel de-al zecelea sezon iUmor a fost lider de audiență

Ediția specială de roast din cel de-al zecelea sezon iUmor a fost lider de audiență
Galerie Foto Ediția specială de roast a celui mai nou sezon iUmor, difuzată miercuri seara, între orele 20.30 – 23.39, la Antena 1, a fost lider de audiență la nivelul publicul comercial din mediul urban, dar și la nivelul...

Păr puternic și strălucitor? Top 5 Tratamente Păr cu Ingrediente Naturale

Păr puternic și strălucitor? Top 5 Tratamente Păr cu Ingrediente Naturale
Părul este unul din atuurile prin care se face remarcată o femeie, iar dacă este puternic și strălucitor va atrage întotdeauna privirile. În dorința de a arăta bine, ne supunem firul de păr la acțiunea...

UE redeschide granițele pentru turiștii israelieni

UE redeschide granițele pentru turiștii israelieni
Uniunea Europeană a adăugat Israelul pe lista țărilor ale căror cetățeni pot călători în blocul comunitar. Se încearcă astfel stimularea turismului, grav afectat de restricțiile dure impuse din...

Începând cu 9 mai, Happy Channel va difuza miniseria Forsyte Saga, în fiecare duminică, de la 20.00

Începând cu 9 mai, Happy Channel va difuza miniseria Forsyte Saga, în fiecare duminică, de la 20.00
Galerie Foto Un remake al seriei cu același nume din anul 1967, miniseria Forsyte Saga (2002) va avea premiera duminică, 9 mai, de la ora 20.00, la Happy Channel....

Ce se va întâmpla cu festivalurile Untold și Neversea

Ce se va întâmpla cu festivalurile Untold și Neversea
Festivalurile Untold și Neversea ar putea fi organizate după data de 1 august 2021, potrivit premierului Florin Cîțu.  „Eu așa sper și așa vreau, dar nu cred că pot să aibă loc de la 1 iunie....

Dincolo de existenta materiala, prin portalurile de energie din Galeria Senso

Dincolo de existenta materiala, prin portalurile de energie din Galeria Senso
Arta este un mod exceptional de exprimare si un mijloc prin care iubitorii de frumos isi pot incanta privirea cu lucrari inedite. Unele dintre aceste lucrari, asa cum sunt si cele din expozitia de string art fluorescent...

Chefi la cuțite, lider de piață cu peste 1.9 milioane de telespectatori, Chef Florin Dumitrescu pierde primul concurent în sezonul 9: ”Îmi pare rău pentru el”

Chefi la cuțite, lider de piață cu peste 1.9 milioane de telespectatori, Chef Florin Dumitrescu pierde primul concurent în sezonul 9: ”Îmi pare rău pentru el”
Galerie Foto Marți, 4 mai, Chefi la cuțite a fost lider detașat de piață cu peste 1,9 milioane de români, ce au privit emisiunea în minutul de maximă audiență de la 22.00. Telespectatorii Antena 1 au avut parte de o nouă...

Dictatorul Maduro a primit sabia de samurai de la Steven Seagal

Dictatorul Maduro a primit sabia de samurai de la Steven Seagal
Cunoscut drept un apropiat al „băieților duri” aflați la conducerea Planetei, vedeta filmelor de acțiune de la Hollywood, Steven Seagal, i-a făcut o vizită președintelui venezuelean, Nicolas Maduro, căruia i-...

Ecaterina Andronescu și-a făcut temele pentru roast-ul iUmor: a citit cartea lui Mihai Bendeac și a ascultat melodiile lui Cheloo! ”Sunt expresiii pe care eu nu le-aș accepta niciodată!”

Ecaterina Andronescu și-a făcut temele pentru roast-ul iUmor: a citit cartea lui Mihai Bendeac și a ascultat melodiile lui Cheloo! ”Sunt expresiii pe care eu nu le-aș accepta niciodată!”
Galerie Foto În cel de-al zecelea sezon iUmor, diseară, de la 20.30, la Antena 1, ediția specială de roast se anunță legendară, iar invitații nu pot fi decât cu totul neașteptați! Ecaterina Andronescu nu a vrut să vină...
Serviciul de email marketing furnizat de