x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Condiment - Bobitele care alunga raul

Condiment - Bobitele care alunga raul

09 Ian 2005   •   00:00

Danezii si indienii imprastie seminte de mustar in jurul casei pentru a fi feriti de spiritele malefice.

Click pentru a mari imaginea
IUTE. Mustarul este un condiment foarte popular
Restul lumii insa foloseste aceasta planta in scopuri alimentare. De exemplu, in Statele Unite ale Americii mustarul a ajuns unul din cele mai des folosite condimente, dupa ardeiul iute. Nu e de mirare, el se potriveste cu orice tip de carne: porc, pasare, vanat si chiar peste sau fructe de mare.

La inceput, planta era folosita doar in scopuri medicinale. Grecii considerau ca frunzele de mustar sunt un remediu contra intepaturilor de scorpion.

Romanii sunt cei care au inceput sa il foloseasca drept condiment. Inca de atunci se prepara aceasta pasta care nu lipseste de pe masa, la un gratar sau la mici. De fapt, si denumirea-i vine din latina (mustum ardens) si inseamna "vin arzator", din cauza iutelii. Ei frecau semintele de mustar cu vin sau cu must si iesea o masa galbuie, asemanatoare cu cea cu care suntem obisnuiti. Planta este in totalitate comestibila. (Veronica Guzun)

×
Subiecte în articol: gastronomie