x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Conopidă cu caşcaval şi somon la cuptor, pentru o cină uşoară şi savuroasă

Conopidă cu caşcaval şi somon la cuptor, pentru o cină uşoară şi savuroasă

24 Feb 2016   •   17:19
Conopidă cu caşcaval şi somon la cuptor, pentru o cină uşoară şi savuroasă

Această reţetă pentru conopidă şi caşcaval cu sosul bechamel şi somon este un mod delicios de a îmbina toate aceste ingrediente.

Ingredientele de care avem nevoie sunt următoarele:

o conopidă mare
50 g de unt
50 g făină
450 ml lapte
2 gălbenuşuri
1 lingurită de muştar
un pic de sos Worcestershire
sare, piper
150 g de somon gătit mărunţit (dacă nu aveţi somon puteţi folosi şi conservă de ton mărunţit în sos propriu)
125 g de ceddar ras
75 g emmentaler ras

Întâi de toate încălzim cumptorul la 200 grade Celsius.

Într-o oală fierbem apă cu sare în care punem bunăţile de conopidă şi fierbem cam 2 minute.

Scoatem conopida din apă şi o punem într-o tavă.

Topim untul peste care turnăm făina şi ţinem pe foc aproximativ 2 minute până compoziţia devine aurie.

Luam cratiţa de pe foc şi turnăm treptat laptele şi amestecăm cu un tel până devine un sos fin.

Punem cratiţa pe foc din nou şi fierbem cam 3 minute.

Luăm iar de pe foc cratiţa şi punem gălbenuşurile bătute în prealabil, muştarul şi sosul Worcestershire

Potrivim de sare şi piper şi adăugăm bucăţile de somon amestecând uşor.

Turnăm sosul peste conopidă şi punem totul la cuptor cu brânza rasă deasupra.

Ţinem la conopida la cuptor cam 10-15 minute până crusta devine aurie şi servim imediat.

×
Subiecte în articol: conopoda cu cascaval si somon