Încercați rețeta cumvaplace.ro de conopidă pane la cuptor și bucurați-vă de o masă delicioasă și sănătoasă.
INGREDIENTE
-
800 g conopidă
-
200 g faina
-
700 ml apă
-
100 g pesmet
-
1 lingură de boia (am folosit dulce)
-
1 lingură de usturoi granulat
Citește pe Antena3.roCe locuri poți să vizitezi în Maramureș dacă mergi de Crăciun sau Revelion în 2024. Cele mai frumoase obiective turistice iarna -
Fulgi de chili (opțional)
-
Sare
-
Piper
CUM SĂ FACEȚI
- Într-un bol, amestecați făina cu pesmetul și asezonați cu sare, piper, boiaua preferată, usturoiul granulat și fulgi de chili, dacă vă place mai picant. Puneți apa, treptat, și amestecați bine, să nu se formeze cocoloașe.
- Turnați amestecul gros peste conopidă și amestecați astfel încât compoziția de pane să cuprindă bine buchețelele de conopidă.
- Puneți conopida pe tava tapetată cu hârtie și dați la cuptor, la 200 de grade, timp de 20-25 de minute, cât să capete crustă rumenă și crocantă.
REȚETĂ VIDEO
conopida pane