x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Crevete la regim

Crevete la regim

de Cristina Andreea Calin    |    27 Sep 2006   •   00:00
Crevete la regim
RETETE CU ADRESA
Crevetele este o excelenta sursa de seleniu, vitamina D si vitamina B12. De asemenea, are un continut foarte scazut de grasimi, foarte putine calorii, desi multa vreme s-a crezut contrariul. De aceea, foarte multe persoane care sufera cu inima au evitat sa manance crevete. Insa, cercetarile facute au scos la iveala ca temerile lor sunt nejustificate.

PERISABILITATE. Pentru ca este un aliment foarte perisabil, este indicat ca atunci cand cumparati crevetele sa alegeti un magazin cu o buna reputatie pentru a nu avea surprize neplacute. Congelat, poate fi pastrat timp de cateva saptamani, in timp ce daca il achizitionati proaspat va trebui sa il gatiti imediat. De aceea, trebuie sa stiti foarte bine ceea ce vreti sa faceti cu el. In oricare dintre aceste situatii, crevetele trebuie sa aiba carnea tare. Mirosul de apa sarata este un indicator foarte bun al prospetimii crevetelor proaspete.

SUPA DE CREVETE

  • INGREDIENTE: ceapa verde, 225 g crevete, 750 ml supa de peste, zeama de la o limeta, un ardei iute rosu tocat marunt, o lingura cu sos de soia, un fir de lamaita, doua linguri cu otet, patru linguri cu coriandru proaspat.
  • PREPARARE: Taiati firele de ceapa verde. Indepartati crustele si capetele crevetelor, lasand coada intacta. Despicati crevetele in doua si indepartati firul negru. Incalziti supa de peste in care ati adaugat zeama de limeta, sosul de soia si ardeiul iute. Zdrobiti firul de lamaita, apoi puneti in supa. Cand clocoteste, adaugati crevetele si lasati sa fiarba pana cand devin roz. Adaugati otetul si coriandrul. Ornati cu ceapa.
  • ×