Toamna este anotimpul abundenței, astfel că este timpul murăturilor. Legumele sunt pregătite pentru toamnă însă uneori nu ies așa cum ar trebui.
Trucul pentru castraveți crocanți la borcan
Rețeta de castraveți murați este simplă însă trebuie respectat anumite reguli pentru a-și menține forma și gustul, astfel încât să nu riști să devină amari și moi.
Totul depinde de legumele pe care le alegi și de ceea ce pui în borcan. Este recomandat să folosești cei mai proaspeți castraveți pe care îi găsești, de mărime medie, cu o textură tare. Cu cât castraveții sunt mai mari, cu atât riscă să se înmoaie mai repede. â
Citiți și Perele - fructele care-ți fac talie de viespe
Însă cel mai important este să folosești sare neiodată. Este bine să adaugi în borcan și frunze de vișin deoarece le dau castraveților o aromă aparte și o textură crocantă.
De asemenea, este foarte important să folosești sare neiodată, căci în caz contrar castraveții vor deveni moi. Un alt ingredient pe care trebuie să îl adaugi în borcan sunt frunzele de vișin. Acestea le dau castraveților o aromă deosebită și o textură crocantă, potrivit spynews.ro.
Citiți și Răsfăț pentru fiecare tip de ten: Măști homemade din ingrediente naturale
Ingredientele de care ai nevoie pentru castraveții murați
Legumele trebuie să fie foarte proaspete, iar sarea să fie neiodată.
- 2.5 kilograme de castraveți
- 2 cepe medii
- boabe de muștar și de piper
- sare neiodată
- 3 rădăcini de hrean
- 2 morcovi medii
- mărar după gust
- usturoi după gust, preferabil o căpățână