x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Cum scapi rapid de mirosul de mâncare din bucătărie

Cum scapi rapid de mirosul de mâncare din bucătărie

de Redacția Jurnalul    |    21 Feb 2024   •   18:00
Cum scapi rapid de mirosul de mâncare din bucătărie
Sursa foto: Hepta

O problemă des întâlnită în bucătărie este mirosul de mâncare.

Cea mai obișnuită metodă este deschiderea ferestrei înainte de a începe să gătești. Însă, de multe ori, nu scapi definitiv de mirosul de mâncare prin aerisire, au apărut tot felul de odorizante. 

O metodă eficientă este alcătuirea unei soluții pe bază de oțet, prin adăugarea a patru părți de oțet și una de apă. Se toarnă într-un vas și se lasă pe foc pentru 15 minute. Vei observa cum mirosurile neplăcute sunt absorbite de acest amestec.

Dacă au rămas urme de grăsime și după ce ai gătit și au început să se depună particule pe mobilier, tot oțetul este varianta ideală. Cu ajutorul unui amestec din 4 părți de oțet și una de apă se pot șterge zonele afectate.

Recomandat în astfel de situații este și să pui într-o oală pe foc apă, în care tai coji de lămâi sau de portocale ori alte citrice. Mirosurile din bucătărie vor fi absorbite. Citricele mai pot fi combinate și cu scorțișoară sau mai poate fi folosit și zațul de cafea.

Totodată, oțetul mai poate fi folosit și pentru a elimina mirosul urât de la chiuveta din bucătărie. Se toarnă în scurgere o jumătate de cană de oțet iar apoi se toarnă și apă fierbinte.

În schimb, dacă observi că oțetul nu te ajută prea mult, este recomandat să adaugi și bicarbnat de sodiu. Acest ingredient ajută la curățenie și igienizarea casei, așa că, poți face un amestec din apă fierbinte, oțet și bicarbonat de sodiu, potrivit spynews.ro.

×
Subiecte în articol: miros bucătărie mancare