Modul în care gătim mâncarea pe care o consumăm este esențial pentru sănătatea noastră. Potrivit unui studiu al nutriționiștilor americani, persoanele care consumă cartofi prăjiți de cel puțin două ori pe săptămână își dublează șansele să moară prematur în comparație cu cei care încearcă să evite cartofii prăjiți, notează CNN, citat de ziarulring.
Cercetătorii spun că dacă mâncăm cartofi preparați într-un alt mod, nu prăjiți, nu vom fi la fel de afectați negativ ca atunci când mâncăm cartofi prăjiți.
Cartofii prăjiți reprezinta una dintre cele mai populare feluri de mâncare, ei fiind apreciați pentru gustul plăcut și ușurința cu care pot fi preparați. De aceea, foarte mulți oameni aleg acest tip de mâncare.
Oamenii de știință americani au făcut un studiu pe 4.440 de persoane cu vârste cuprinse între 45 și 79 de ani, pe o perioadă de 8 ani, pentru a studia osteoartrita. În urma cercetării, oamenii de știință au decis însă să aprofundeze efectul pe care îl are consumul de cartofi aspra organismului, potrivit digi24.ro.
Deși mulți dintre noi știau că mâncatul de cartofi prăjiți ar putea fi un obicei nesănătos, până acum informațiile legate de acest domeniu sunt„foarte limitate”.