MONICA ANDRONESCU
|
Am chemat-o la mine zilele astea (nu neaparat ca sa m-ajute, dar ca sa mai invete si ea cate ceva) si a facut numai prostii, dar nu i-am zis nimic. M-am gandit ca trebuie sa fim mai buni si mai intelegatori cu neispravitii ca ea. Mai intai a uitat sa puna oul in compozitia de sarmale, de era sa ne-apucam sa le umplem asa. Nu mai spun catamai sarmaloaiele a facut pana s-o vad. Cred ca-i era lene sa taie foaia de varza in doua. Si mai voia sa puna si orezul fiert. Ca asa e reteta ei. Pai si gustul ala pe care si-l lasa orezul in sarmale, am intrebat-o eu, nu se duce pe apa sambetei daca tu il fierbi inainte? N-ai ce-i face! Stati sa va spun cum a fost cand am ajuns la snitele. Nici sa bata carnea ca lumea nu se pricepe. (Ca daca nu e fragezita bine, n-o patrunde focul si ramane cruda.) In compozitie i-am spus sa puna si o lingura de mustar pe langa oua si faina, ca sa iasa snitelele mai pufoase. A bombanit ea putin ca o sa stricam compozitia cu mustarul, dar pana la urma s-a calmat. N-a vrut sa recunoasca, dar mi-am dat seama ca la sfarsit mi-a dat dreptate. Dupa pofta cu care a mancat.
Asa ca, macar pentru toate astea si tot merit si eu un cadou. Dar uite ca iar m-ati instigat la vorba si m-ati facut s-o vorbesc de rau pe nora-mea chiar si in saptamana Craciunului. S-a dus cu visele mele de "mama-soacra".
Povete
|
CARNEA. Carnea de porc din ciorba de Craciun va fierbe mai repede daca adaugati in oala in care fierbe o jumatate de ceasca de zeama de lamaie sau o lingura de otet.
Citește pe Antena3.ro COZONACUL. Aluatul de cozonac nu trebuie lasat sa creasca prea mult in forma. In momentul cand a ajuns pana la marginea formei, cozonacul trebuie introdus in cuptor, pentru ca altfel aluatul va fermenta prea mult si in coca se vor crea spatii libere.
SNITELELE. In compozitia de snitel adaugati o lingura de mustar dulce sau iute, dupa gust, si veti vedea ca ies cu mult mai pufoase si mai gustoase. |