x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Reteta de weekend: Desert fără gluten de la Chef Paul Siserman

0
Autor: Georgiana Ionita 02 Iul 2016 - 14:45

În ultima vreme, multe persoane au optat pentru o dietă din care au exclus glutenul. Și nu mă refer la cei diagnosticați cu boala celiacă. Medicii susțin că și cei care doresc să evite senzația de balonare, disconfortul abdominal și alte probleme de digestie trebuie să aibă o alimentație fără gluten. Glutenul este o proteină care se găsește în cereale cu spic precum grâu, hamut, orz, secară, fiind greu de digerat.

Nu voi emite opinii nici pro gluten, nici contra. Am decis să vă ofer o rețetă de Desert fără gluten aducându-mi aminte de o declarație a celebrului tenismen sârb Novak Djokovic, făcută dupa ce medicul i-a eliminat glutenul din alimentație, ca urmare a faptului că la analize s-a dovedit că sportivul era sensibil la acesta. El spunea la acea vreme că medicul a făcut o treabă foarte bună, mai ales că din momentul în care a schimbat alimentația nu doar că a pierdut în greutate, dar a simțit că mișcarea îi era mai rapidă, simțindu-se într-o formă fizică foarte bună. De altfel, în anul 2011 Djokovic a avut parte de cel mai bun sezon în tenis. Coincidență sau nu, asta decideți voi.

Așadar, iată cum puteți prepara acest desert fără gluten.

Pentru blat, aveți nevoie de:

200 de grame de gălbenușuri de ou

35 de grame de zahăr

35 de grame de albuș de ou

135 g unt

135 g de migdale curățate

 

Pentru crocantul de migdale:

200 de grame de migdale curățate

35 de grame de zahăr pudră

1 vârf de cuțit de sare

Apă, după cum este necesar

 

Pentru sosul de mango:

1 mango

sirop de zahăr, după gust

 

Pentru jeleu de yuzu:

250 ml de suc de yuzu

1 linguriță de agar-agar

 

Pentru sosul de mentă:

200 ml smântână de frișcă

mentă proaspătă

 

În procesul de gătire, se începe cu blatul. Bateți gălbenușurile până devin cremoase, apoi începeți să încorporați încet zahărul.

Între timp, bateți spumă albușurile și topiți untul. Apoi puneți migdalele într-un procesor, mixați până devin foarte fine și adăugați untul topit și gălbenușurile. Albușurile le bateți spumă și încorporați cu o paletă – ușor, din exterior spre interior.

Ungeți o formă cu puțin unt și puneți compusul la 160’C până se coace.

Crocantul se face în felul următor:

În procesor adăugam ingredientele și mixăm până ajungem la o pastă omogenă și densă. Întindeți pasta pe o foaie de copt și puneți-o în cuptor, lângă blat, până devine crocantă.

În timp ce cuptorul coace, trecem la sosul de mango. Se prepară siropul prin dizolvarea într-o oală mică a unei cantități egale de zahăr și apă. Mango se curăță scoțând sâmburele și crestând pe interior coaja, apoi miezul se pune în procesor împreună cu siropul de zahăr și se obține un sos dens.

Pentru jeleul de yuzu  (Yuzu amintește la gust de grapefruit, dar oarecum și de mandarină, fiind acrișor-amărui. Nu este mâncat decât rareori ca fruct, în schimb este foarte mult folosit în bucătăria japoneză la fel cum este folosită lămâia în bucătăria europeană, de exemplu. Din yuzu se face oțet și marmeladă sau este folosit și ca ingredient al prăjiturilor. Se va amesteca sucul de yuzu cu agar-agar și apoi se aduce la fierbere, amestecând constant. Puneți să se răcească într-un recipient până când se îngroașă. Atunci când se va întări, se taie cuburi sau sub forma pe care o preferați.

În cele din urmă, sosul de mentă este la fel de simplu de făcut ca restul preparatului:

Jumătate din smântâna de frișcă se pune în blender, alături de mentă, și jumătate se bate până la obținerea unei cantități de frișcă densă. Apoi se amestecă cu cea cu mentă și se omogenizează.

Pentru montaj, procedați în felul următor:

Sosul de mango îl întindeți în farfurie, blatul căldut îl puneți în mijloc, apoi crocantul tăiat în forma blatului, adăugați jeleul și apoi crema fină de mentă. J

Până data viitoare, fiți inspirați în bucătărie și în viață!

Chef Paul Siserman (InkChef)

 

Citeşte mai multe despre:   Chef Paul Siserman,   desert,   desert fara gluten,   food

 



Mai multe titluri din categorie

Adina Buzatu şi fiica sa, Sara, gătesc împreună la Chefi la cuţite. Ediția de marţi a show-ului de cooking a fost lider de audiență

Adina Buzatu şi fiica sa, Sara, gătesc împreună la Chefi la cuţite. Ediția de marţi a show-ului de cooking a fost lider de audiență
Galerie Foto Seara de marți a fost seara Chefilor la cuțite. Show-ul difuzat de Antena 1 s-a impus ca lider de audiență la nivelul publicului comercial și la nivelul publicului din mediul urban. Conform Kantar Media, cea mai...

Top 5 produse cu ajutorul carora poti schimba complet aspectul bucatariei

Top 5 produse cu ajutorul carora poti schimba complet aspectul bucatariei
Galerie Foto In aproape toate locuintele, membrii familiei isi petrec majoritatea timpului in bucatarie. Aici stau la povesti, gatesc si iau masa cu multa voie buna. Din acest motiv, aceasta zona din casa trebuie sa fie moderna,...

Jucătorul de tenis Dominic Thiem a adoptat un pui de koala

Jucătorul de tenis Dominic Thiem a adoptat un pui de koala
Jucătorul de tenis Dominic Thiem a adoptat un pui de koala, primul născut la Grădina Zoologică din Viena. Numărul 3 mondial în tenis, Thiem a vizitat puiul la Grădina Zoologică, acolo unde acesta s-a născut, ...

Beneficiile unei agenții de marketing digital

Beneficiile unei agenții de marketing digital
Galerie Foto Dacă produsele sau serviciile afacerii tale au nevoie de promovare online, lasă-te pe mâna specialiștilor în marketingul digital. Magnetif te ajută să atingi obiectivele dorite prin strategii bazate pe date...

Gina Felea – show de zile mari în platoul Chefi la cuțite. Ediția de luni a fost lider de audiență pe toate segmentele de public

Gina Felea – show de zile mari în platoul Chefi la cuțite. Ediția de luni a fost lider de audiență pe toate segmentele de public
Galerie Foto Luni seara a fost incontestabil seara Chefilor la cuțite. Conform Kantar Media, Chefi la cuțite a fost lider de piață în rândul publicului comercial cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani cu o medie de 9...

Vlad Gherman se alătură distribuţiei serialului Adela de la Antena 1. „Personajul meu e diferit faţă de tot ce am făcut până acum!”

Vlad Gherman se alătură distribuţiei serialului Adela de la Antena 1. „Personajul meu e diferit faţă de tot ce am făcut până acum!”
Galerie Foto Vlad Gherman se alătură distribuţiei proiectului Adela, de la Antena 1. În cel mai nou serial de ficțiune produs de Ruxandra Ion și Dream Film Production, Vlad îl va interpreta pe Călin, un personaj cu totul nou...

Încă se poate merge la scăldat: piscinele exterioare, deschise la Băile Felix

Încă se poate merge la scăldat: piscinele exterioare, deschise la Băile Felix
Galerie Foto Turismul balnear a reintrat într-o oarecare normalitate, în unele zone, unde există piscine exterioare, mai ales cu apă termală. La Băile Felix, unde și până acum se mergea la ștrand și la Aqua Park în toate...

Circuit de toamnă în Apuseni și împrejurimi

Circuit de toamnă în Apuseni și împrejurimi
Galerie Foto Culorile toamnei le oferă un spectacol grandios celor care aleg un sejur de relaxare în Transilvania. De la Oradea sau la Băile Felix se pot face excursii la Peștera Urșilor, la Salina Turda sau în Munții...

(P) Mâncare super premium pentru câini și pisici

(P) Mâncare super premium pentru câini și pisici
Delcon, brandul belgian de mâncare super premium pentru câini și pisici, recunoscut și respectat pentru calitatea garantată, este disponibil și în Romania, online (www.peticutzu.ro), în magazine specializate și...

Emisiunea a fost urmărită de aproape 2 milioane de telespectatori, Cea de-a şasea gală Te cunosc de  undeva!, lider de audiență la oraşe şi în toată ţara

Emisiunea a fost urmărită de aproape 2 milioane de telespectatori, Cea de-a şasea gală Te cunosc de  undeva!, lider de audiență la oraşe şi în toată ţara
Galerie Foto Cea de-a şasea gală a celui de-al 15-lea sezon al show-ului Te cunosc de undeva!, câștigată de Tavi Clonda cu o excelentă transformare în Madonna, a fost aseară lider de audiență atât la nivel naţional, cât...

Ștefan Bănică, un pas mai aproape de finala X Factor? ”Ai fost atât de aproape de perfecțiune!” Emisiunea, lider de audiență la oraşe şi în toată ţara

Ștefan Bănică, un pas mai aproape de finala X Factor? ”Ai fost atât de aproape de perfecțiune!” Emisiunea, lider de audiență la oraşe şi în toată ţara
Galerie Foto A fost momentul puștilor minune pe scena X Factor, seara trecută, la Antena 1, când Denis Costea și Alexandra Sîrghi și-au adjudecat câte un loc direct în Bootcamp-ul celui de-al nouălea sezon. Cea de-a şasea...

Adda a avut parte de un şoc la Te cunosc de undeva! „M-am speriat când am văzut machiajul!”

Adda a avut parte de un şoc la Te cunosc de undeva!  „M-am speriat când am văzut machiajul!”
Galerie Foto Sâmbăta, de la ora 20.00, la Antena 1, se poartă transformările. Cei 11 concurenți ai celui de-al 15-lea sezon „Te cunosc de undeva!” au apelat din nou la peruci, chelii şi barbă falsă, lentile de contact...

Muzica îi face de neoprit! Povești impresionante, în această seară, într-o nouă ediție X Factor, la Antena 1

Muzica îi face de neoprit! Povești impresionante, în această seară,  într-o nouă ediție X Factor, la Antena 1
Galerie Foto Pentru a-ți împlini visul de a urca pe scena X Factor nu e nevoie doar de talent muzical, ci și de puterea de a depăși momente dificile, așa cum o dovedesc, în această seară, de la ora 20.30, la Antena 1, doi...

Ai luat un imprumut rapid de la Provident? Recomanda-i acelasi lucru unui prieten si castiga!

Ai luat un imprumut rapid de la Provident? Recomanda-i acelasi lucru unui prieten si castiga!
Galerie Foto Prietenul adevarat la nevoie se cunoaste. Deseori, poti avea nevoie de o vorba buna, uneori – de un mic ajutor casnic, iar alteori – de un imprumut rapid. O vorba buna nu costa nimic, in timp ce participarea la o...

Îi dai copilului telefonul mobil la școală? Iată care sunt efectele!

Îi dai copilului telefonul mobil la școală? Iată care sunt efectele!
Întrebarea dacă să îi dai sau nu copilului telefonul mobil la școală a stârnit multă vreme dezbateri aprinse, cu argumentație solidă pro și contra. Însă evoluția societății, nu doar la nivel mondial, ci...
Serviciul de email marketing furnizat de