x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Desert inedit şi uşor de făcut. Prăjitură cu brânză şi mentă

Desert inedit şi uşor de făcut. Prăjitură cu brânză şi mentă

20 Feb 2016   •   19:30
Desert inedit şi uşor de făcut. Prăjitură cu brânză şi mentă

Acestă prăjitură este cu o minunată aromă de mentă, ciocolată şi brânză! Uşor de făcut şi nu prea scumpă.

Ingrediente:

    Blat: - 3 ouă
             - 65 g. zahăr
             - 60 g. făină
             - 20 g. cacao
             - 40 g. unt
             - 25 ml lapte

Crema: - 300 gr branză proaspată de vaci
              - 40 g. zahăr
              - 3 ouă
              - 50 g. friscă lichidă
              - 4-5 fire de mentă

Mai întâi pregătim blatul: se separă ouăle, gălbenuşurile şi 30  gr de zahăr se bat energic până au consistenţa unei creme. Untul topit se încorporează în cremă, în fir subţire, amestecând continuu.
Se adaugă şi laptele, se amestecă şi apoi se pune făina amestecată cu cacao.
Se mixează şi se va obţine o cremă de ciocolată.
Separat se bat albuşurile spumă tare cu cele 35 g. zahăr rămase. Spuma obţinută se amestecă uşor, să nu iasă tot aerul, cu crema de ciocolată.
Toată compoziţia se pune într-o tavă unsă cu unt, se nivelează şi se pune la cuptorul încins, cam 20 de minute (după cum coace cuptorul fiecăruia) compoziţia ajunge pentru o tavă cu diametrul de 24/24 cm.
Cat se coace blatul, se pregăteşte crema de brânzaă dar înainte se pregăteşte piureul de mentă. Se aleg frunzele şi cu o lingură de apa se mixează, până iese un piure.
Iniţial am vrut să pun numai sucul din frunze, dar m-am gândit să pun piureul cu totul, ba chiar am mai eliminat din suc. Nu-mi pare rău de rezultat, chiar mă bucur, pentru că aroma de mentă este mai pronunţată. Aşadar, într-un bol se pune branza şi se amestecă cu zahărul.
Se încorporează ouale, pe rând, amestecând bine.
Apoi se adaugă piureul de mentă, după gust. Se poate pune mai mult sau mai puţin.
Când blatul de cacao este gata, se scoate tava din cuptor şi peste blat (în tavă) se pune crema de brânză.
Se pune iarăşi la cuptor, dar de data asta într-o altă tavă în care se pune apă fiartă. Se lasă la cuptor circa 30 de min, (iarăşi după cuptorul fiecăruia).
Eu am copt prăjitura într-o tavă de silicon, dar îmi pare rău, nu o să mai fac aşa, pentru că se manevrează mai greu. Atunci când am scos-o din cuptor, tava fiind flexibilă, s-a ondulat şi mi-a crăpat crema de brânză. Am pudrat-o cu zahăr şi cât de cat s-au mai acoperit crăpăturile.

×