x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Dieta - Andivele si cura de slabire

Dieta - Andivele si cura de slabire

19 Ian 2005   •   00:00

Au patruns de ceva vreme si pe piata romaneasca, fiind apreciate indeosebi de cei care prefera un regim alimentar vegetarian, dar nu numai de acestia, fiind excelente si in preparatele cu carne.


SIMONA CHIRIAC

Andivele, pentru ca despre ele este vorba, rude mai "stilate" ale banalei salate, fac astazi deliciul multor mancaruri adoptate din Occident. Ce trebuie sa stim? Andivele sanatoase sunt tari, bine legate, cu frunzele albe si usor ingalbenite la margini. Pentru a le pastra prospetimea, ele trebuie depozitate in locuri ferite de lumina si de caldura. Inainte de a le prepara nu este nevoie sa le spalati. Este suficient sa dati deoparte primele frunze si sa le taiati la baza. Este bine sa stiti ca, daca doriti sa fie mai dulci, trebuie indepartat miezul, care le da binecunoscutul lor gust amar (neapreciat insa de toata lumea). Cum 100 de grame de andive contin doar 15 calorii, sunt binevenite si in curele de slabire! Crude sau fierte, ajuta digestia si garanteaza un abdomen plat.

SURPRIZA ALBA
  • Ingrediente: 4 andive, 8 felii de piept afumat, 8 felii de branza topita, 100 gr arpagic, 100 gr slanina, usturoi, piper, sare.
  • Preparare: Taiati andivele in felii subtiri. Pe foc mic, prajiti usor slanina taiata in cuburi foarte mici. Cand s-a topit, adaugati andivele, arpagicul curatat si usturoiul tocat. Puneti sare si piper, dupa gust. Mai lasati impreuna, pe foc mic, 15 minute. Taiati in felii subtiri pieptul afumat. Asezati deasupra o bucata de branza, o lingura plina de andive prajite in slanina, rulati si prindeti cu o scobitoare. Puneti apoi rulourile obtinute pe gratar sau la cuptor, pentru 10 minute.
  • ×
    Subiecte în articol: gastronomie