In oricare dintre tinuturile tropicale mergeti, veti avea ocazia sa gustati papaya. Un fruct exotic, cu gust de pepene, dar mult mai nutritiv.
Papaya este un fruct originar din America de Sud, cultivat de bastinasi cu mult inainte de venirea europenilor. Spaniolii si portughezii l-au luat cu ei, iar in secolul al XVIII-lea a ajuns sa fie cultivat in toate zonele tropicale ale pamantului. Fructul este rotund sau alungit, de culoare galbui-portocalie, iar semintele negre nu sunt comestibile. SANATOS. Papaya se aseamana la gust cu pepenele galben, dar are mult mai multe calitati nutritive decat acesta. Ca toate fructele si legumele de culoare portocalie, si papaya este o importanta sursa de beta-caroten. Un singur fruct ofera cantitatea zilnica necesara unui om si mai mult de 5 ori decat o portocala. De asemenea, vitamina A, este un antioxidant puternic, care ajuta la prevenirea anumitor tipuri de cancer. Bucatile de papaya pot fi utilizate la inchiderea ranilor cauzate de caderi sau de interventii chirurgicale. Sucul obtinut din papaya se foloseste la remedierea afectiunilor digestive. Fructul este folosit de cei care tin regimuri alimentare severe, datorita continutului scazut de calorii. SUPLETE. Usor de dige-rat, sanatos, papaya se consuma singur sau in combinatie cu alte alimente. Salate, sosuri, papaya umplute la gratar, papaya cu pui, adevarate delicatese! Iar rezultatul e unul benefic pentru sanatatea organismului dumneavoastra! In plus, fructul de papaya este important si pentru revitalizarea si catifelarea pielii.Citește pe Antena3.ro