x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Două rețete dulci de post, aluat pentru plăcintă și ștrudel cu mere

Două rețete dulci de post, aluat pentru plăcintă și ștrudel cu mere

25 Mar 2016   •   18:55
Două rețete dulci de post, aluat pentru plăcintă și ștrudel cu mere

Aluat pentru plăcinta de post


Ingrediente: 1 cană apă, 1 cană ulei, 1 cană zahăr, 2 căni făină, 1 pachet bicarbonat sodiu, o linguriţă oţet.
Preparare: Într-o oală se pune apa la fiert împreună cu zahărul. Când clocoteşte, se adaugă uleiul şi se trage oala de pe foc. Se adaugă făina în ploaie, amestecând continuu, apoi bicarbonatul stins cu oţet. Aluatul rămâne fraged mult timp. Se foloseşte pentru orice fel de umplutură.

 

Ştrudel cu mere

 

Ingrediente: foi de plăcintă (din comerţ), 1 kg mere, 200 g zahăr, 100 g nucă de cocos rasă, 100 g stafide, zeamă de lămâie, vanilie, scorţişoară, 100 g margarină, ulei.
Preparare: Se curăţă merele şi apoi se taie în bucăţele mici. Merele se pun într-un castron, cu zahărul şi zeama de la o lămâie, şi se lasă câteva ore. Apoi se storc şi se amestecă împreună cu nuca de cocos rasă, stafidele, scorţişoara şi vanilia. Amestecul se întinde pe foile de plăcintă unse cu margarină, se rulează, apoi se aşază într-o tavă unsă sau cu hârtie pentru copt. Se unge fiecare rulou cu ulei şi se presară cu puţin zahăr. Se coace la foc potrivit. După ce s-a copt şi răcit, se taie în bucăţi.

×
Subiecte în articol: aluat de post strudel cu mere