Economist de profesie, Ruggiero Nicola este pasionat de gastronomie. Timp de 15 ani, a lucrat în calitate de critic gastronom la prestigioasa revistă internaţională "Guide Michelin". În România locuieşte de aproape 20 de ani şi tot de atunci creează pentru români prăjituri cu specific italian.
Economist de profesie, Ruggiero Nicola este pasionat de gastronomie. Timp de 15 ani, a lucrat în calitate de critic gastronom la prestigioasa revistă internaţională "Guide Michelin". În România locuieşte de aproape 20 de ani şi tot de atunci creează pentru români prăjituri cu specific italian.
Prin ce se deosebesc preparatele dumneavoastră de cele ale altor cofetari? Reţetele noastre originale ne deosebesc. Avem, într-adevăr, şi preparate clasice, făcute după reţete internaţionale, dar cele mai multe prăjituri sînt concepute după reţetele proprii. Folosim arome particulare şi combinăm ingrediente inedite. Spre exemplu, morcov cu migdale. Sau avem prăjituri preparate cu cremă pe bază de sfeclă.
De unde vin aceste idei? Fiind o cofetărie cu specific italian, reţetele sînt inspirate din bucătăria din Peninsulă. Iniţial, străbunii noştri găteau cu produse naturale, pe care le găseau în vecinătate. Spre exemplu, dacă aveau pere în curte, făceau preparate cu pere. Dacă aveau mere, făceau cu mere. Ulterior, maeştrii au dezvoltat aceste reţete în preparate fine şi sofisticate. Unele sînt preparate clasice, însă facem tot timpul inovaţii. Lăsăm imaginaţia să lucreze.
Natural şi inedit
Cum aţi caracteriza dumneavoastră cofetăria italiană? În lume există două mari şcoli de cofetărie: cea franceză şi cea italiană. Iar dacă francezii se axează în primul rînd pe preparate din ciocolată, noi, sîntem experţi în dulciuri care au la bază produse naturale. În plus, gastronomia italiană este foarte variată. Avem aproximativ 500 de tipuri de îngheţată, iar multe dintre ingredientele folosite sînt inedite.Ce dulciuri i-au cucerit pe români? Românii sînt mari amatori de ciocolată, iar noi am încercat să ne adaptăm cerinţelor, fără a pierde identitatea italiană. Spre exemplu, ciocolata pe care o folosim noi nu este clasică, simplă, ci are felurite arome: lămîi, portocale, whisky, şampanie. De asemenea, cremele sînt făcute cu lapte, zahăr, ouă, şi nu instant, cum se găsesc în alte părţi.
Expoziţie de fantezie
Este o prăjitură din pandişpan alb, şarlotă de curaçao şi cremă de căpşune, ornată cu frişcă, fructe şi granule de zahăr. Şarlota, la rîndul ei, este o cremă făcută din frişcă cu gelatină şi aromă de curaçao. Crema este fiartă şi preparată din lapte, zahăr pudră, amidon, margarină (în cantitate foarte mică, avînd rolul de a omogeniza compoziţia). De asemenea, conţine căpşune pasate. Pandişpanul este o prăjitură din făină, ouă şi zahăr.Taina cofetarului
Cremele făcute "ca la mama acasă", cu ingrediente naturale, fac diferenţa între o prăjitură bună şi una de calitate îndoielnică. În plus, dacă ingredientele sînt combinate cu ingeniozitate, rezultatele sînt de cea mai bună calitate.Citește pe Antena3.ro