x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Dulciurile de weekend - PRAJITURĂ CU NUCI ȘI GLAZURĂ

Dulciurile de weekend - PRAJITURĂ CU NUCI ȘI GLAZURĂ

08 Apr 2016   •   17:18
Dulciurile de weekend -  PRAJITURĂ CU NUCI ȘI GLAZURĂ

Pentru această prăjitură avem nevoie de următoarele ingrediente:

Pentru aluat:

250 gr faina,

250 gr unt,

6 galbenusuri,

un plic de zahar vanilat,

coaja rasa de la o lamaie,

o jumatate de pachet de praf de copt

Pentru gralzură:

6 albusuri,

250 gr zahar,

2 linguri cacao,

100 gr nuca macinata. 

Cum procedăm

Se freaca untul cu 250 gr zahar, se adauga galbenusurile pe rand si se freaca dupa fiecare, apoi se introduce faina cu praful de copt si se amesteca.

Se toarna compozitia in tava unsa cu unt si se introduce in cuptor sa se coaca putin. Se bat albusurile cu zahar pana devin spuma, se adauga cacao, nuca macinata, zaharul vanilat si se amesteca usor de sus in jos.

Se scoate tava din cuptor, se toarna uniform albusurile deasupra si se introduce din nou in cuptor, la foc mic, si se lasa sa se coaca. 

SFATURI PASTRARE.Fursecurile isi pastreaza prospetimea daca puneti in cutia in care le pastrati doua cuburi de zahar. 

AMBALAJ. Fursecurile si uscatelele, pentru a fi mereu crocante, se pastreaza intr-o cutie de tabla cu capac sau intr-un borcan de sticla bine legat cu celofan. 

TAIEREA. Inainte de a taia fursecurile in forma dorita, treceti cutitul prin faina uscata. In felul acesta isi vor pastra forma pe care doriti sa le-o dati. 

UNTUL. Untul pentru fursecuri nu il topiti foarte tare, pentru ca riscati sa obtineti un aluat nisipos. In cazul in care totusi se intampla acest lucru, puneti aluatul pentru cateva ore la rece si apoi coaceti fursecurile. 

MODELARE. Daca aluatul pentru fursecuri este greu de modelat, puneti-l intre doua foi de hartie cerata presarate cu faina. Apoi, dupa ce scoateti foaia de hartie, vor fi foarte usor de taiat.

×