Târg de Dragobete la MŢR. Muzeul Ţăranului Român, din Bucureşti, a fost, în perioada 18-20 februarie, gazda Târgului "Să iubim româneşte", eveniment organizat de SC Sonimpex Serv Com SRL. Domnii care au trecut pragul târgului au fost invitaţi să înveţe de la profesionişti cum să prepare o cină romantică de Dragobete. Profesor le-a fost Nicolae Nicolae, membru ANBCT România şi căpitanul echipei de bucătari de la Şcoala de Gastronomie Eurodeal. Bucătarul le-a propus "elevilor" un meniu simplu şi rafinat, preparat numai din ingredientele aduse de expozanţi la târg. La gustare i-a învăţat să prepare tartine cu afumătură precum piept de raţă, cârnaţi, pastramă etc.; apoi tartine cu brânzeturi şi rulouri de clătite cu zacuscă. Ca fel principal le-a arătat învăţăceilor cum se prepară tochitura Dragobetelui, o mâncare foarte picantă, dar şi dulce în acelaşi timp. La tochitură, Nicolae a pus muşchi de vită, cârnaţi olteneşti, sos de roşii, dulceaţă de ardei iute, sare şi piper. Iar ca desert le-a arătat cum să preparare o delicioasă cretinetă de cacao, pentru care se face o compoziţie de clătite, la care se adaugă cacao. Clătitele se coc şi se umplu cu magiun de prune. (M.B.)
În ţară2-6 martie. Salonul de carte, presă şi muzică. Bucureşti. La Muzeul de Istorie a României se desfăşoară evenimentul de la care nu vor lipsi cărţile de gastronomie.
24 februarie-3 martie. D'alle Mărţişorului. La Sala Dalles se organizează un târg de cadouri de la care nu vor lipsi mărţişoarele culinare.
26-28 februarie. Târg de Mărţişor. Bucureşti. De la Târgul de Antichităţi din Şoseaua Kiseleff veţi putea cumpăra diverse cadouri.
În lume19-26 februarie. Săptămâna berii. Statewide, Arizona. Pe lângă degustări de bere, se vor organiza şi seminarii în care se vor dezbate beneficiile acestei băuturi.
19-27 februarie. Salonul Internaţional Agricultural. Paris, Franţa. Vor fi prezentate diverse produse agricole, dar şi noi tehnologii în agricultură.
20 februarie. Festivalul ciocolatei. Bowling Green, Kentucky. Vor fi prezenţi reprezentanţi din 35 de restaurante care vor prezenta diverse sortimente de ciocolată, dar şi preparate care au ca ingredient principal acest dulce. (C.D.)