x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Evenimentele săptămânii

Evenimentele săptămânii

23 Feb 2011   •   12:22
Târg de Dragobete la MŢR. Muzeul Ţăranului Român, din Bucureşti, a fost, în perioada 18-20 februarie, gazda Târ­gului "Să iubim româneşte", eveniment organizat de  SC So­nimpex Serv Com SRL. Domnii care au trecut pragul târgului au fost invitaţi să înveţe de la profesionişti cum să prepare o cină romantică de Dragobete. Profesor le-a fost Nicolae Ni­co­lae, membru ANBCT România şi căpitanul echipei de bucătari de la Şcoala de Gastronomie Eurodeal. Bucătarul le-a propus "elevilor" un meniu simplu şi rafinat, preparat nu­mai din ingredientele aduse de expozanţi la târg. La gus­tare i-a învă­ţat să prepare tartine cu afumătură precum piept de raţă, cârnaţi, pastramă etc.; apoi tartine cu brânzeturi şi rulouri de clătite cu zacuscă. Ca fel principal le-a ară­tat învă­ţăceilor cum se prepară tochitura Dragobetelui, o mân­ca­re foarte picantă, dar şi dulce în acelaşi timp. La to­chi­tură, Ni­colae a pus muşchi de vită, cârnaţi olteneşti, sos de roşii, dulceaţă de ardei iute, sare şi piper. Iar ca desert le-a arătat cum să preparare o delicioasă cretinetă de cacao, pen­tru care se face o compoziţie de clătite, la care se adau­gă cacao. Clătitele se coc şi se umplu cu magiun de prune. (M.B.)

În ţară
2-6 martie. Salonul de carte, presă şi muzică. Bucureşti. La Muzeul de Istorie a României se desfăşoară evenimentul de la care nu vor lipsi cărţile de gastronomie.

24 februarie-3 martie. D'alle Mărţişorului. La Sala Dalles se organizează un târg de cadouri de la care nu vor lipsi mărţişoarele culinare.

26-28 februarie. Târg de Mărţişor. Bucureşti. De la Târgul de Antichităţi din Şoseaua Kiseleff veţi putea cumpăra diverse cadouri.

În lume
19-26 februarie. Săptămâna berii. Statewide, Arizona. Pe lângă degustări de bere, se vor organiza şi seminarii în care se vor dezbate beneficiile acestei băuturi.

19-27 februarie. Salonul Internaţional Agricultural. Paris, Franţa. Vor fi prezentate diverse produse agricole, dar şi noi tehnologii în agricultură.

20 februarie. Festivalul ciocolatei. Bowling Green, Kentucky. Vor fi prezenţi reprezentanţi din 35 de restaurante care vor prezenta diverse sortimente de ciocolată, dar şi preparate care au ca ingredient principal acest dulce. (C.D.)

×