x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Evenimentele săptămânii

Evenimentele săptămânii

21 Apr 2011   •   12:03
Noutăţi la ASAS. Bucate alese pentru sărbătoarea Floriilor, programe speciale de muzică susţinute de copii de la Clubul de Excelenţă al Fundaţiei Dan Voiculescu, miniexpozie de trăistuţe sau concursuri de încondeiat şi vopsit ouă sunt doar câteva din atracţiile cu care s-au delectat bucureştenii, în zilele de 15, 16 şi 17 aprilie, la Târgul naţional al produselor ecologice, tradiţionale şi naturale, produse în ferme şi gospodării ţărăneşti, eveniment ce are loc la finalul fiecărei săptămâni în Capitală, în Parcul ASAS. Atracţia acestei ediţii a târgului au fost meşterii populari care le-au dat lecţii de încondeiat şi vopsit ouă vizitatorilor. Bucovineanca Valeria Fercal din satul Paltinu, comuna Vatra Moldoviţei, judeţul Suceava şi Maria Aiftincăi, din comuna Vladimirescu, judeţul Arad le-au arătat bucureştenilor cum să vopsească ouă în culori naturale din plante precum coajă de copac, gălbenele sau foi de ceapă. "De la un ou crud veţi vedea ce putem obţine. Cu migală şi ăbdare, aducem din Bucovina frumosul obicei al ouălor încondeiate, îndeletnicire lăsată de moşii şi strămoşii noştri pentru cea mai luminată sărbătoare, Paştele", a spus Valeria Fercal din comuna Vatra Moldoviţei. (M.B.)

În ţară
14-24 aprilie. Târgul de Paşte. Sibiu. În Piaţa Mare a oraşului se organizează un târg cu produse
tradiţionale, dar şi decoraţiuni de sărbătoare.

21 aprilie. Târg de Paşte. Gura-Humorului. La eveniment se vor organiza degustări, expoziţii de fotografie, pe ritmurile muzicii de fanfară.

16-23 aprilie. Târg de Paşte. Suceava. În Parcul Central al Municipiului puteţi găsi o gamă variată de creaţii artizanale şi produse meşteşugăreşti.

În lume
22-24 aprilie. Festivalul heringului. Jamesville, Carolina. Evenimentul include degustări de preparate cu hering, muzică dans expoziţii cu vânzare.

23 aprilie. Festival de brânză şi vin. Kenilworth, Australia. Festivalul prezintă demonstraţii de gătit şi expoziţii de preparate culinare.

23 aprilie. Festivalul asparagusului. Evesham, UK. Cei prezenţi vor putea afla totul despre asparagus, inclusiv reţete culinare. Se vor organiza expoziţii cu vânzare. (C.D.)

×