x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Fantezia apelor

Fantezia apelor

15 Feb 2005   •   00:00

JURNALUL DE BUCATARIE
Monica Mihaescu - Va ofera o prajitura cu parfum din alt veac din arhiva lui Emily Dickinson / Fantezii la masa regilor/ Un pahar de vorba / Somnul dulce al insomniacilor / Iarna pregateste bogatia verii / O "pestiada" de pomina / "Razuita" contra "Betivana" / Cele doua regate / Picanterii otomane
Jurnalul de bucatarie - miercuri 16 februarie 2005
SUMAR

Nostalgii de iarna

De ce ne-or fi napadind nostalgiile mai mult iarna decat in oricare alt anotimp? Hai, acum un veac, sa fi inteles asta. Doamnele stateau in balansoarul de langa fereastra, cu un pled pe genunchi, iar printre fulgii care tot cadeau si cadeau, amintirile verii se perindau aducandu-le cate un zambet fugar pe fata… Asta era cu Ele. Pentru ca Ei aveau alte momente de reverie: o "betie" cu arome de tutun fin, "sorbit" langa semineu, pe cand citeau din jurnalul vremii… Imaginile astea migreaza usor dinspre un vers din Alecsandri spre unul din Bacovia si pare ca linistea si lumina care le alinta in reveria lor capata contururi noi si devin fara stire schite in alb si negru.

Nu stiu ce mi-o fi venit acum cu nostalgiile astea. Poate tot fulguiala sa fie de vina. Dar mi-am adus aminte de o iarna de nu foarte demult, cand frigul m-a "alungat" intr-o brutarie unde, in caldura aceea buna si invaluitoare, am invatat sa framant paine, gospodareste, dandu-i apoi forma aceea de sfera perfecta doar rotind-o cu podul unei singure palme.

JURNAL DE BUCATARIE (colectie)
Dragoste picanta
×