x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Fasole verde gătită mocănește (rețetă din 1888)

Fasole verde gătită mocănește (rețetă din 1888)

14 Iun 2017   •   06:59
Fasole verde gătită mocănește (rețetă din 1888)

A venit vremea să dăm din nou iama prin cămări și să gătim mâncăruri aflate din vechile cărți de bucate. Pe la 1888, când românul se învățase deja să aibă-n bucătărioară, pe raft, cărți de soiul acesta, publicate în dulcele lui grai, în vremea aceea - zic - apare și volumul la care vreau să fac referire. Îi zice și, prin rețetele cu ingredienre simple și ușor de găti, dă măsura a ceea ce-n epocă însemna a găti sănătos.

Pentru Fasole verde gătită mocănește ai trebuință de: fasole verde, ceapă, pătrunjel verde, untdelemn, oțet, sare și piper; facultativ: pătlăgele roșii.

Curăță, spală și fierbe fasolea, apoi taie într-o cratiță ceapă, rumenește-o în untdelemn, adaugă-i fasolea, pătrunjel tocat, sare, piper.

Lași să .........

Citește mai departe și află toate detaliie acestei delicioase RETETE ROMANESTI

×