A venit vremea să dăm din nou iama prin cămări și să gătim mâncăruri aflate din vechile cărți de bucate. Pe la 1888, când românul se învățase deja să aibă-n bucătărioară, pe raft, cărți de soiul acesta, publicate în dulcele lui grai, în vremea aceea - zic - apare și volumul la care vreau să fac referire. Îi zice și, prin rețetele cu ingredienre simple și ușor de găti, dă măsura a ceea ce-n epocă însemna a găti sănătos.
Pentru Fasole verde gătită mocănește ai trebuință de: fasole verde, ceapă, pătrunjel verde, untdelemn, oțet, sare și piper; facultativ: pătlăgele roșii.
Curăță, spală și fierbe fasolea, apoi taie într-o cratiță ceapă, rumenește-o în untdelemn, adaugă-i fasolea, pătrunjel tocat, sare, piper.
Lași să .........
Citește mai departe și află toate detaliie acestei delicioase RETETE ROMANESTI