x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Food world

Food world

de Simona Chiriac    |    01 Dec 2010   •   18:40
Food world

140539-bucate03-12-7.jpgBucate alese

Pâine în ţest, bulz ciobănesc şi pastramă, mozzarela de bivoliţă, iaurt de bivoliţă, sărmăluţe cu păsat maramureşene, legume de toate felurile, fructe proaspete sunt doar câteva dintre bunătăţile cu care au fost îmbiaţi bucureştenii de organizatorii Târgului naţional al produselor ecologice, tradiţionale şi naturale produse în ferme şi gospodării ţărăneşti. De asemenea, vizitatorii au gustat peşte prăjit sau afumat aromat cu usturoi.

Ei s-au aprovizionat şi cu miez de nucă, prune uscate, fasole boabe, ciuperci deshidratate, pâine cu seminţe, miere amestecată cu cătină uscată, ideală pentru sezonul rece, zacuscă dulceaţă de afine etc., toate produse în zone renumite pentru produsele lor gustoase.

 

GoodWine

În zilele de 26, 27, şi 28 noiembrie, sub cupola World Trade Plazza, avut loc Târgul Internaţional de vinuri GoodWine. La eveniment au fost prezenţi peste 35 de producători şi importatori de vinuri din România, Franţa, Italia, Spania, Africa de Sud, Austria, Bulgaria, Argentina, Chile, SUA şi Georgia. Iubitorii licorii lui Bachus au degustat şi cumpărat peste 400 de soiuri de vin, dintre care 100 au fost lansate de-a lungul celor trei zile de târg. Organizatorii le-au oferit bucureştenilor şi un maraton gastronomic susţinut de maeştri bucătari de la zece restaurante de top.

 

Sănătate la bătrâneţe

Potrivit unui studiu american femeile care beau zilnic două pahare cu vin vor fi mai sănătoase la bătrâneţe, comparativ cu cele care beau un pahar cu alcool o dată sau de două ori pe săptămână, informează dailymail.co.uk. Oamenii de ştiinţă nu cunosc cu exactitate motivul pentru care vinul aduce aceste beneficii sănătăţii, însă o explicaţie ar fi că alcoolul ajută organismul să metabolizeze glucoza eficient, astfel fiind redus riscul de producere a cheagurilor de sânge.

 

Sărbătoarea usturoiului

De vineri până duminică, în Parcul Naţional „Lia Manoliu”, din Capitală, s-a desfăşuratTârgul „Festin românesc – Sărbătoarea Ustu­roiului”. Cu mic cu mare, bucureştenii au petrecut „trei zile pline de surprize”. Pofticioşii au găsit aici bucate dintre cele mai alese şi pentru toate gusturile. N-au lipsit brânzeturile, pâinea de casă, produsele din carne precum pastrama de oaie sau muşchiuleţul de porc cu diferite arome, pieptul de raţă sau de gâscă, şi nici zacusca, murăturile, cozonacii, prăjiturile de casă, magiunul de Topoloveni, mierea etc., iar vinul românesc, dar şi cel de peste Prut au încins atmosfera de sărbătoare.

 

Desaga lui Moş Crăciun

În perioada 30 noiembrie -6 decembrie se desfăşoa­ră, la Palatul Copiilor din Capitală, Târgul Cadourilor – De­sa­ga lui Moş Crăciun. Vizi­tatorii îşi pot procura pen­tru cei dragi daruri ne­pre­ţuite precum jucării, dul­ciuri, de­coraţiuni de se­zon, bijuterii cu pietre preţioase şi semipreţioa­se, încălţă­min­te, poştete, accesorii etc. Organizatorii le aduc ce­­lor mici produse unicat pe piaţa din Româ­nia autorizate de medii pediatri români, cum ar fi cerceii de aur şi argint.

 

Trufă albă

O femeie din Coreea de Sud, care locuieşte în Hong Kong, a cumpărat o trufă albă uriaşă pentru suma de 105.000 de eu­ro, infor­mează AFP. Preţi­oasa ciupercă, de 900 de grame, a fost scoasă la licitaţie în castelul medi­eval Cas­te­llo di Grinzane, situat în­tr-o re­giune din Ita­lia re­numită pentru tru­fele şi vi­nurile sa­le. Anul acesta, preţul pentru un gram de trupe a fost stabilit de pia­ţa internaţio­na­lă la 117 euro, în scădere faţă de 2009, când preţul era de 133 de euro.

 

Scumpă ca aurul?

Peste 20 de ani, ciocolata riscă să devină la fel de scumpă precum aurul, iar o persoană cu venituri medii nu îşi va mai permite să o cumpere, informează newstrackindia.com. Acest lucru se va întâmpla din cauză că fermierii din ţările care produc cacao nu primesc din partea guvernelor ajutoare financiare pentru a reface plantaţiile de arbori de cacao. Însă optimiştii afirmă că iubitorii ciocolatei vor salva de la dispariţie această industrie, pentru că vor plăti, pe viitor, orice preţ pentru deliciosul desert.

×
Subiecte în articol: food world culinar