x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Food world

Food world

12 Ian 2011   •   17:31
Târg de Sfântul Ioan
Asociaţia Producătorilor de Produse Tradiţionale şi Ecologice din Maramureş a organizat, la Muzeul Ţăranului Român din Capitală, Târgul de produse tradiţionale şi ecologice. Evenimentul a avut loc în zilele de 7, 8 şi 9 ianuarie 2011, vizitatorii putându-şi cumpăra prăjituri de casă, magiun, produse din carne, vinuri alese, pâine, produse din miere etc. De asemenea, la târg au fost prezenţi şi meşteri
po­pu­lari din Maramureş care au expus articole meşteşugăreşti şi de artizanat.

Meniul viitorului
Sistemul interactiv eMenu, destinat restaurantelor, puburilor, cafenelelor şi hotelurilor, a ajuns şi la noi în ţară prin firma SmarTech. eMenu este un sistem revoluţionar ce va schimba în tota­litate modul de servire a mesei, spun specialiştii. Folosind calculatoare cu touch screen, clienţii pot vedea meniul şi vor face comenzi direct la bar sau la bucătărie. Instalarea acestui sistem este foarte simplă şi va aduce o mulţime de beneficii atât clienţilor, cât şi patronilor de restaurante şi dispune, pe lângă meniu, de o serie de opţiuni de divertisment.

Miere online
Iubitorii produselor apicole sunt doar la un click distanţă de a-şi procura preparatele pe bază de miere pe care şi le doresc şi nu au timp să meargă la cumpărături. Magazinul online al Complexului Apicol Veceslav Harnaj, cu o tradiţie de 45 de ani a produselor apicole, poate fi accesat la http://magazin.complex-apicol.ro. Achiziţia produselor se face uşor şi nu necesită cont ori înregistrare prealabilă, contul de utilizator va fi creat la prima comandă şi poate fi folosit de fiecare dată când clientul face iar "cumpărături" online.

ECOagrIS
Alimente bio şi produse tradiţionale precum preparate din carne, brânzeturi, prăjituri de casă, miere de albine, vin ecologic, pălincă na­turală, siropuri naturale, plante medicinale, cosmetice etc., toate aceste bunătăţi au fost degustate şi cumpărate de ieşeni la ediţia specială a Târgului ECOagrIS, organizat la Biserica Toma Cozma din Iaşi. Evenimentul, care s-a desfăşurat în perioada 7-9 ianuarie 2011, a adunat la un loc producători tradiţionali din Maramureş, Iaşi, Neamţ, Suceava, Braşov, Sălaj şi Giurgiu.

Concurs
Programul Campionatului In­ter­naţional de Gătit în Aer Li­ber, în anul 2011, va fi ur­mătorul: prima ediţie, Cupa Moldovei, va avea loc în pe­rioada 5-6 martie la Iaşi; în zilele de 27, 28 şi 29 mai, în Capitală, va avea loc Cu­pa Bucureştiului; în perioada 25-26 iunie 2011, în ora­şul Timişoara se va desfă­şu­ra Cupa Banatului. Campionatul Internaţional de Gă­tit în Aer Liber se va încheia în oraşul Cluj-Napo­ca, unde în zilele de 9, 10 şi 11 septembrie 2011 va avea loc Cupa Poulus Center.

"Gusturi alese"
Quincy Jones, producă­to­rul care a lucrat cu cele mai renumite vedete, a în­vă­ţat-o pe Amy Winehouse să gătească şobo­lani, spune female­first.co.uk. Producă­torul a mărturisit că şobo­lanul este la fel ca orice altă car­ne şi că atunci când el avea 7 ani era trimis de bunica să-i aducă "nişte şobolani mai graşi". "Cei care dau din coadă sunt cei mai fragezi. E o mân­care bună. Pui nişte cea­pă, iar deasupra pui un şo­bolan", a precizat producătorul Quincy Jones.

×