Asociaţia Producătorilor de Produse Tradiţionale şi Ecologice din Maramureş a organizat, la Muzeul Ţăranului Român din Capitală, Târgul de produse tradiţionale şi ecologice. Evenimentul a avut loc în zilele de 7, 8 şi 9 ianuarie 2011, vizitatorii putându-şi cumpăra prăjituri de casă, magiun, produse din carne, vinuri alese, pâine, produse din miere etc. De asemenea, la târg au fost prezenţi şi meşteri
populari din Maramureş care au expus articole meşteşugăreşti şi de artizanat.
Meniul viitorului
Sistemul interactiv eMenu, destinat restaurantelor, puburilor, cafenelelor şi hotelurilor, a ajuns şi la noi în ţară prin firma SmarTech. eMenu este un sistem revoluţionar ce va schimba în totalitate modul de servire a mesei, spun specialiştii. Folosind calculatoare cu touch screen, clienţii pot vedea meniul şi vor face comenzi direct la bar sau la bucătărie. Instalarea acestui sistem este foarte simplă şi va aduce o mulţime de beneficii atât clienţilor, cât şi patronilor de restaurante şi dispune, pe lângă meniu, de o serie de opţiuni de divertisment.
Miere online
Iubitorii produselor apicole sunt doar la un click distanţă de a-şi procura preparatele pe bază de miere pe care şi le doresc şi nu au timp să meargă la cumpărături. Magazinul online al Complexului Apicol Veceslav Harnaj, cu o tradiţie de 45 de ani a produselor apicole, poate fi accesat la http://magazin.complex-apicol.ro. Achiziţia produselor se face uşor şi nu necesită cont ori înregistrare prealabilă, contul de utilizator va fi creat la prima comandă şi poate fi folosit de fiecare dată când clientul face iar "cumpărături" online.
ECOagrIS
Alimente bio şi produse tradiţionale precum preparate din carne, brânzeturi, prăjituri de casă, miere de albine, vin ecologic, pălincă naturală, siropuri naturale, plante medicinale, cosmetice etc., toate aceste bunătăţi au fost degustate şi cumpărate de ieşeni la ediţia specială a Târgului ECOagrIS, organizat la Biserica Toma Cozma din Iaşi. Evenimentul, care s-a desfăşurat în perioada 7-9 ianuarie 2011, a adunat la un loc producători tradiţionali din Maramureş, Iaşi, Neamţ, Suceava, Braşov, Sălaj şi Giurgiu.
Concurs
Programul Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber, în anul 2011, va fi următorul: prima ediţie, Cupa Moldovei, va avea loc în perioada 5-6 martie la Iaşi; în zilele de 27, 28 şi 29 mai, în Capitală, va avea loc Cupa Bucureştiului; în perioada 25-26 iunie 2011, în oraşul Timişoara se va desfăşura Cupa Banatului. Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber se va încheia în oraşul Cluj-Napoca, unde în zilele de 9, 10 şi 11 septembrie 2011 va avea loc Cupa Poulus Center.
"Gusturi alese"
Quincy Jones, producătorul care a lucrat cu cele mai renumite vedete, a învăţat-o pe Amy Winehouse să gătească şobolani, spune femalefirst.co.uk. Producătorul a mărturisit că şobolanul este la fel ca orice altă carne şi că atunci când el avea 7 ani era trimis de bunica să-i aducă "nişte şobolani mai graşi". "Cei care dau din coadă sunt cei mai fragezi. E o mâncare bună. Pui nişte ceapă, iar deasupra pui un şobolan", a precizat producătorul Quincy Jones.
Citește pe Antena3.ro