x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Frigănele, desertul copilăriei

Frigănele, desertul copilăriei

de Andreea Tiron    |    27 Mai 2023   •   08:00
Frigănele, desertul copilăriei
Sursa foto: Cumvaplace.ro

Mulți dintre noi asociem rețeta de frigănele cu desertul rapid pe care mama ni-l pregătea în copilărie. Și pe care acum îl pregătim, la rândul nostru, celor dragi.

Cumvaplace.ro

INGREDIENTE

  • 12 felii de pâine (veche de 2-3 zile)

  • 500 ml lapte 3,5% grăsime

  • 3 ouă mari

  • 100 g unt

  • 50 ml ulei de floarea-soarelui

  • Sare

CUM SĂ FACEȚI

  • Pregătește două castroane potrivite ca mărime. Separat, într-o tigaie, topește untul împreună cu uleiul.
  • Într-un castron bate ouăle cu un praf de sare, în celălalt toarnă laptele rece.
  • Înmoaie câte două felii de pâine în lapte, astfel încât lichidul să le cuprindă cât mai în profunzime.
  • Trece-le apoi prin ouăle bătute și pune-le în tigaie, să se prăjească.
  • Întoarce-le după 1-2 minute, doar după ce s-au rumenit frumos pe o parte.
  • Scoate frigănelele cu o spatulă și pune-le pe un șervet de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime.
  • În funcție de preferințe, poți servi friganele pudrate cu zahăr sau cu scorțișoară.
×
Subiecte în articol: frigănele desert reteta