Cumvaplace.ro
INGREDIENTE
-
12 felii de pâine (veche de 2-3 zile)
-
500 ml lapte 3,5% grăsime
-
3 ouă mari
-
100 g unt
-
50 ml ulei de floarea-soarelui
-
Sare
CUM SĂ FACEȚI
- Pregătește două castroane potrivite ca mărime. Separat, într-o tigaie, topește untul împreună cu uleiul.
- Într-un castron bate ouăle cu un praf de sare, în celălalt toarnă laptele rece.
- Înmoaie câte două felii de pâine în lapte, astfel încât lichidul să le cuprindă cât mai în profunzime.
- Trece-le apoi prin ouăle bătute și pune-le în tigaie, să se prăjească.
- Întoarce-le după 1-2 minute, doar după ce s-au rumenit frumos pe o parte.
- Scoate frigănelele cu o spatulă și pune-le pe un șervet de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime.
- În funcție de preferințe, poți servi friganele pudrate cu zahăr sau cu scorțișoară.
Citește pe Antena3.ro