x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Frittata la cuptor, o specialitate italiana gustoasa si usor de facut

Frittata la cuptor, o specialitate italiana gustoasa si usor de facut

06 Mar 2016   •   22:28
Frittata la cuptor, o specialitate italiana gustoasa si usor de facut

Frittata este la italieni un fel de omleta dar aceasta reteta este mult mai mult decat atat. Este o mancare complexa insa facil de facut.

Pentru frittata la cuptor avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

o lingura de ulei de masline
85 g de fusilli sau macaroane
un praz
o legatura de ceapa verde
o conserva cu prumb dulce
85 g de mazare congelata
un ardei rosu tocat
2 oua mari
150 ml de lapte
1 lingura cu cimbru
50 g de branza ceddar rasa
2 linguri cu parmezan ras

Incalzim cuptorul la 170 de grade. Incalzim o tava de inox de 1,5 litri cu ulei de masline.

Fierbem pastele conforma instructiunilor de pe ambalaj. Adaugam legumele si mai fierbem timp de 2 minute. Scurgem si punem totul in tava de inox (sau yena ori ce aveti in casa) si amestecam totul ca sa uniformizam.

Batem ouale si laptele intr-un castron impreuna cu cimbrul. Amestecam cele doua feluri de branza si le punem in amestecul de oua dupa care saram si piperam in functie de gust dupa care turnam peste amestecul de paste, praz, mazare si porumb. Amestecam usor si mai radem cascaval deasupra.

Tinem la cuptor timp de 35-45 de minute pana ce suprafata devine aurie.

Frittata aceasta se serveste fierbinte si cu salata verde.

×