x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar GASTRONOMIE/Curiozitati

GASTRONOMIE/Curiozitati

20 Ian 2005   •   00:00

21 IANUARIE 2005
DIN BELSUG. Saizeci de kilograme de trufe au fost vandute cu preturi cuprinse intre 400 si 800 de euro/kg in piata oficiala, organizata de autoritatile din Lalbenque din Franta. Aceasta localitate este renumita in intreaga lume pentru comercializarea "diamantelor negre", acele ciuperci de culoare inchisa, cunoscute si sub numele de trufe. In jur de 80 de cosuri de ciuperci au fost puse in vanzare de comercianti, iar cumparatorii au fost indeosebi bucatari profesionisti, care au platit bani grei pentru fiecare kilogram.

AMORUL VINULUI. In Bulgaria, un grup de hoti profesionisti a intrat prin efractie intr-o resedinta de iarna a unei familii foarte bogate din aceasta tara. Pana aici, nimic iesit din comun. Ceea ce poate sa para ciudat este faptul ca, dupa ce au dezactivat o alarma foarte complicata, hotii, in loc sa fure bunuri extrem de pretioase, au preferat sa… bea din vinul proprietarilor. Femeia pagubita a declarat ca in casa se aflau in acel moment sume mari de bani, insa acestia se aflau toti la locul lor.

PREVENIRE. Barurile din Marea Britanie vor servi clientilor bauturi alcoolice doar in pahare de plastic, pentru a evita situatiile in care consumatorii, enervati din diverse motive, s-ar putea rani intre ei. Proprietarii barurilor sunt obligati deci sa inlocuiasca traditionalele halbe din sticla, care pot fi usor folosite drept arme albe. Aceasta masura a fost deja aplicata in mai bine de 45.000 de baruri din intreaga tara. "Autoritatile locale au de acum incolo puterea de a interzice celor care detin baruri in Marea Britanie sa le dea clientilor sa bea din halbe de sticla", a declarat un purtator de cuvant al celor care au avut aceasta initiativa.

Grupaj realizat de Andrada Floria

×
Subiecte în articol: gastronomie