x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar GASTRONOMIE/Info

GASTRONOMIE/Info

10 Ian 2005   •   00:00

11 IANUARIE 2005


SUPRAPRET. Daca la Bacau fructele au inceput sa aiba preturi atat de mari incat nimeni nu-si mai poate permite sa cumpere decat sub suta de grame, iata ca exista si preturi mai piperate decat la noi in tara. In Japonia, de exemplu, o cireasa costa aproape 10 dolari, adica 1.000 de yeni japonezi. Dupa ce a aflat ca un pepene a fost cumparat cu aproape 1.000 $, un fermier japonez din nordul tarii s-a gandit sa puna in vanzare in plina iarna primele cirese ale sezonului. Acest sortiment de cirese se numeste Sato Nishiki si se distribuie de obicei in cutiute cu cate 40-50 de fructe, ce insumeaza aproape 300 de grame. Pretul unei cutiute se ridica la 40.000 yeni (aproape 100$), iar aceste fructe devin astfel unele dintre cele mai scumpe din lume. Insa, in pofida pretului foarte piperat, fermierul Kazuo Hanawa din Yamagata a declarat ca a vandut deja peste 100 de cutii.

×
Subiecte în articol: gastronomie