x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar GASTRONOMIE/Info

GASTRONOMIE/Info

07 Ian 2005   •   00:00

08 IANUARIE 2005
LA BACHUS. Festivalul anual al vinului "inghetat" are loc pe 14-23 ianuarie in Ontario, Canada. Timp de 10 zile, regiunea Niagara este transformata intr-un tinut inghetat din povesti. In acest rastimp este sarbatorit vinul de Ontario. Peste 35 de vinarii canadiene vor participa la festival, expunand peste 120 de sortimente de vin. Canadienii vor avea ocazia sa guste din fiecare, la un bar de ghiata lung de 6 metri.

CRUSTACEE. Crabii si vinul sunt serbati intre 21 si 20 ianuarie in Mendocino, America. Primele podgorii au fost plantate aici inca in timpul razboiului civil, atunci cand emigrantii italieni au gasit aceste terenuri la fel de roditoare ca la ei acasa. In aceste 9 zile, cat dureaza festivalul, americanii mananca bucate din crabi: omleta cu crabi, salata din fructe de mare si multe alte mancaruri pe care le servesc cu un pahar, sau mai multe, de vin. Acest eveniment are loc in aer liber, dar si acasa, cu prietenii.

ARHITECTURA. In Rimini, Italia, intre 22 si 26 ianuarie se organizeaza o expozitie a celor mai interesante "constructii" din inghetata, paste, aluat si cofetarie. Aceasta expozitie este cea mai importanta din segmentul de design al inghetatei si se extinde spre produsele de brutarie. In acesta perioada are loc un concurs international de design alimentar, care are mai multe sectiuni, seminarii si cursuri.

RAPIDITATE. Pe 30 ianuarie are loc al 22-lea festival al stridiilor. Acest eveniment are loc in Lowcountry, Carolina de Sud, America. Pe mesele lungi, aranjate in aer liber, cei mai buni bucatari isi prezinta bucatele din stridii, care sunt degustate de o comisie formata din simpli trecatori, dar si din cunoscatori. Insa momentul preferat al tuturor participantilor la festival este concursul "Cine mananca mai repede stridiile din farfurie". Concurentii sunt incurajati de suporteri si de muzica.

×
Subiecte în articol: gastronomie