x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Horoscop gastronomic - Rac

Horoscop gastronomic - Rac

21 Iun 2006   •   00:00
Horoscop gastronomic  -  Rac

Un traditionalist convins

FEMEIA. Excesiv de sensibila si delicata, nativa din zodia Rac este ceea ce se poate numi o familista convinsa. Universul casnic este cel care o incanta in orice moment, pentru ca are tendinta de a-si transforma caminul intr-un cuib cald si protector, caci aici se afla lucrurile la care tine cel mai mult si tot aici se simt mereu aromele mancarurilor preferate. Fiind unul dintre semnele feminine ale zodiacului, guvernat de Luna, Racul va fi caracterizat de asemenea, printr-un spirit artistic deosebit, prin intuitie si bun gust.

Pasionata de bucatarie, femeia din zodia Racului va fi in acelasi timp una dintre cele mai convinse luptatoare in ceea ce priveste pastrarea traditiei in bucatarie. Gusturile noi si contrafacute n-o incanta deloc, preferand in schimb sa obtina gustul perfect din combinarea ingredientelor, toate provenind dintr-o sursa cat mai sigura.

Spatiul bucatariei este pentru femeile native din zodia Racului unul cu totul aparte. Aici isi pot pune in valoare toate pornirile naturale. Inclinatia catre zona artistica si spiritul altruist, dorinta de a-i incanta pe ceilalti. Caci una dintre cele mai mari bucurii ale nativelor acestui semn zodiacal este sa-i vada pe cei dragi stransi in jurul ei si incantati de preparatele delicioase cu care i-a imbiat.

BARBATUL. Mare iubitor de mancare buna, gatita in casa, de multe ori chiar de el insusi, barbatul din zodia Racului este un mare iubitor al universului casnic. Petrecerile zgomotoase din restaurante nu-l incanta deloc, preferand mai degraba linistea si tihna de acasa, unde poate sa improvizeze in voie in bucatarie si sa construiasca mereu noi si noi gusturi. Un mare nostalgic, nativul zodiei Rac incearca sa descopere in tot ceea ce gateste gusturile copilariei, mancarea ca la mama acasa, pe care o va iubi intotdeauna. Tot ce e autentic e binevenit, de la vinul de buturuga, in care poti simti gustul strugurelui, pana la mamaliga rotunda si mare cat roata carului mancata cu branzica de casa si smantana. Destul de reticent la nou si la gusturile exotice, nici nu se va incumeta sa incerce un fel de mancare cu ingrediente ce-i sunt necunoscute.

Stomacul fiind insa partea lui cea mai sensibila, nativul din acest semn zodiacal va incerca sa si-l protejeze cu orice pret, fiind intotdeauna atent la mancarurile pe care le prepara.

Femeia din zodia Racului - una dintre cele mai convinse luptatoare pentru pastrarea traditiei in bucatarie.

Barbatul Rac prefera linistea si tihna de acasa, unde poate sa improvizeze in voie si sa construiasca mereu noi si noi gusturi.

TOP CULINAR
  • LEGUME Cu ele nu dai gres niciodata
  • CARNE Preparata cu grija e delicioasa
  • DULCE fructe, daca sunt proaspete
  • PESTE Din cand in cand trebuie…
  • Pe primul loc in topul preferintelor, legumele
    SALATA DE DOVLECEI
  • INGREDIENTE: 3 dovlecei, 2-3 linguri cu ulei, 2-3 linguri cu otet diluat in apa, sare, piper, doua lingurite cu marar tocat, o ceapa, o rosie, 15 masline.
  • PREPARARE: Dovleceii se fierb in apa cu sare, dupa care se scurg si se toaca. Se freaca apoi cu uleiul, otetul, sarea, piperul, mararul si ceapa tocata. Dupa preferinta, se orneaza cu felii de rosii si masline.
  • Pe locul doi in topul preferintelor, carnea
    FICAT PANE
  • INGREDIENTE: o jumatate de kg de ficat de porc, un litru de lapte, pesmet, un ou, faina, ulei, sare, salata.
  • PREPARARE: Se sterge ficatul, se taie felii groase de un cm, se curata de pielita si se tin in lapte 15 minute. Se trec apoi feliile prin faina, ou si pesmet, dupa care se prajesc bine in uleiul incins. Se sareaza si dupa ce au fost prajite se servesc imediat, pentru a nu se intari. Dupa preferinte, se serveste cu salata de legume.
  • ×